Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A Jobbik Magyarországért Mozgalom az európai parlamenti képviselő-választáson indulni akaró pártok közül elsőként a mai napon adta le az Országos Választási Irodának az induláshoz szükséges ajánlószelvényeit.

Az alig több mint egyhetes gyűjtés során már százezer kopogtatócédulát gyűjtött össze a Jobbik tagsága és szimpatizánsi köre. A Jobbik országos elnöksége nevében köszönöm aktivistáink áldozatos gyűjtőmunkáját, illetve szimpatizánsaink bizalmát, hogy ilyen tömeges mennyiségű ajánlószelvénnyel segítették indulásunkat a választáson.

A Jobbik tagsága természetesen a leadás után is folytatja a kopogtatócédulák gyűjtését, hiszen nagyon sok nálunk bejelentkező szimpatizánsukhoz még el sem jutottunk. Másrészt gyakran csalnak egyes pártok úgy, hogy más személyek nevében hamisítványokat adnak le, amit nehéz megállapítani, és ha az illető valójában minket ajánlott, akkor is néha mindkettőt érvénytelennek nyilvánítják "kettős jelölés" jogcímen. Erre volt példa idén januárban a ferencvárosi időközi országgyűlési választáson is, bár a Jobbik ott is és majd most is mindent megtesz az esetleges csalások ellen.

Szabó Gábor, a Jobbik országos kampányfőnöke