Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Most értem haza Detkről és Vámosgyörkről. A helyzet tragikus. Detken a gárdisták megmentették a falut. Kb. 100 gárdista, 5-6 tűzoltó és a helyiek reggeltől pakolták a zsákokat. Egy nénit ki kellett költöztetni a házából.
Én kb. fél 4 felé értem le. A polgármester 5 óra környékén megköszönte a segítséget, és azt mondta, hogy innentől egyedül is boldogulnak.
A csapat így kettévált, egy részük Herédre, a másik Vámosgyörkre ment. Én az utóbbit választottam, ahol tragikus volt a helyzet, mert bár nagyon sok tűzoltó, két kocsi rendőr, és kb. 40 gárdista is jelen volt, de teljes volt a tanácstalanság. A katasztrófavédelem nagyon későn érkezett és nem igazán tudta kézbe venni a dolgokat. A helyiek közül többen önkényesen meg akarták bontani a gátat, mondván akkor megmenekülne a település, ezen aztán vita alakult ki a rendőrökkel.
7 óra után el kellett indulnom hazafelé, mert holnap országgyűlési nap lesz, ahol nagyon sok feladat vár ránk és rám is. Most megyek és felkészülök.

Harc a természettel - katasztrófahelyzet Fejér megyében, egy települést teljesen elzárt a víz


Pillanatkép Miskolc belvárosából
Vonatkésések, útlezárások, áradások, több mint kétezer kitelepített lakos – a szombat estétől kezdődő ítéletidő alaposan felforgatta az ország életét. Az időjárás-előrejelzések szerint szerdától várható javulás.
 
Vízben Miskolc belvárosa:
 

szólj hozzá: Vízben Miskolc belvárosa
Nem sietik el:  veszélyhelyzet elrendelését kezdeményeznék
A döntést a kormányzati koordinációs bizottság hozza meg, délután 2 órakor kezdődő ülésén. A miniszterelnök ugyancsak délután Miskolcon és Boldván tájékozódik majd a kialakult helyzetről.
A Szlovákiából érkező, jelentősebb észak-magyarországi folyók mentén a legmagasabb, tehát harmadfokú készültséget rendelték el: a Bódván és a Sajón rekordvízállásra számítanak a vízügyi szakemberek.
Az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője miskolci sajtótájékoztatóján délelőtt katasztrofálisnak minősítette a megyei árvízhelyzetet. Rácz Miklós hangsúlyozta: a Sajón, a Bódván és a Hernádon egyszerre alakult ki árhullám, vélhetően minden eddigit meghaladnak majd a vízszintek. A szakemberek felkészültek a települések esetleges kitelepítésére is - tette hozzá.
(Hír tv)
Katasztrófahelyzet alakult ki Fejér megyében
A rendőrség tájékoztatása szerint több utat lezártak. Házak vannak veszélyben, Bodajkon több családot költöztettek már ki. Bakonycsernyén 100-150 ember harcol a megáradt Gaja-patakkal.
Bodajkon egy vályogház összedőlt és több házból ki kellett telepíteni a bennlakókat vasárnap és hétfőn. A képviselők rendkívüli ülést hívtak össze hétfőre. Kincsesbányán egy ház nádtetejének egy részét vitte el a szél, és ledőlt a kémény is, a családokat kitelepítették. Zámolyon egy házból költöztették ki a családot, az önkormányzat 6-8 embernek adott helyet. Bakonycsernyén a Gaja-patak 4 házat veszélyeztet tűzoltók, a VB intézet, polgárőrök, rendőrök a Vízügy homokzsákokkal próbálja a víz útját elállni. Egy családot kell feltehetően kilakoltatni. Személyi sérülés nem történt egyik helyen sem.
Balinka települést elzárta a víz, nem lehet egyik irányból sem megközelíteni a Gaja áradása miatt. A móri halastavak áradása miatt lezárták a bodajki és a fehérvárcsurgói bekötőút egy részét. A bicskei halastó kiöntött, így Mány csak Csabdi felől közelíthető meg egy mellékúton.
Több fa is kidőlt. Hétfő délelőtt Székesfehérváron az uszoda közelében egy nő könnyebben sérült meg. Vasárnap délután egy 41 éves férfit Bicskén azonban emiatt életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba. Velencén a vasútállomáson egy fa a felsővezetéket szakította le, majd a sínekre és a főútra dőlt. A vasúti forgalom már helyreállt, de több vonat késésére lehet számítani. A 7-es főút csak egy sávon járható itt.
(FH)
Iskolások rekedtek a Mecsekben
Terepjárókkal próbálnak menteni a rendőrök egy diákcsoportot a Mecsekben. Az osztálykiránduláson lévő húszfős csoport egy olyan faluban rekedt a vihar miatt, ahová mindhárom bevezető utat leomló löszfal, kidőlt fák vagy vízmosás vágta el.
Rendőrök mentenek egy húsztagú, kiránduláson lévő diákcsoportot a Baranya megyei Kisújbányán, miután a hegyről lezúduló esővíz teljesen elmosta az utat - közölte a rendőrség. A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szerint Komló rendőrkapitánya és több beosztottja vasárnap este ételt vitt a csoportnak, de kihozni egyelőre nem tudták őket a településről.
A rendőrök három irányból próbálták megközelíteni a Mecsek lábánál fekvő Kisújbányát, de az egyik útra löszfal omlott, a másikra fák dőltek. Az egyetlen járható út öt kilométer hosszú, de már az is fellazult a víz miatt, így nagyon veszélyes rajta a közlekedés.
A rendőrök hétfő reggel megkezdték a mentés megszervezését. A gyerekekért három terepjáróval indultak, valószínűleg egész délelőtt tartani fog a mentés.
(Origó)
Gárdisták, vármegyések  a gátakon
Éjfél után is a homokzsákokat pakolták Heves megyeszékhelyén, a Sas és a Károlyi Mihály utak kereszteződésénél. A munkálatokban részt vettek a Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjain kívül az Eszterházy Károly Főiskola hallgatói, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom és... az Új Magyar Gárda tagjai. Tették ezt szokásukhoz oroszlános mellényben, ahogy azt már tőlük egy ország megszokta.
A munkálatok befejezte után megérkezett Habis László, Eger város polgármestere, Fidesz-KDNP színekben mandátumot szerzett országgyűlési képviselő, s köszönetét fejezte ki a radikálisoknak.(Ennek egy pillanatát örökítette meg Szent Korona Rádió fotósa).
(JSM, Képek: SZKR)
Kórházban a víz
Víz borítja Szikszón a II. Rákóczi Ferenc Kórház földszintjét, vízben állnak a műszaki berendezések, a betegek ellátása ugyanakkor zavartalan – mondta hétfőn az intézmény igazgatója, aki kétségbeejtőnek nevezte a helyzetet.
(MNO nyomán)
Felfordulás az utakon
A hétfő reggeli jelentések szerint a Budakeszi utat a Szépjuhászné utcánál lezárták, több BKV-busz is terelt útvonalon közlekedik. Fakidőlések nehezítik a közlekedést Budán a Hidegkúti úton és a Pasaréti úton, a Stromfeld Aurél utcában és a Hollós utcában, Pesten pedig a Podmaniczky utcában. Az Albertirsai úton a 100-as busz nem közlekedik, mert beszakadt az aszfalt.
A Fővinform szerint minden olyan útvonalon, ahol nagyobb zöldövezet van, dugóra kell számítani. Herczeg Zoltán, a BKV fődiszpécserének elmondása szerint terelt útvonalon közlekedik az 5-ös, 63-as, 133-as, 137-es, 250-es és 291-es busz, a 22-es pedig megosztva közlekedik Budakeszi és a Korányi kórház, valamint a Moszkva tér és Szépjuhászné között. A BKV a fogaskerekűt továbbra is autóbusszal pótolja.
Vasárnap este lezárták a 81-es főutat, mert kiöntött medréből a Cuhai-Bakony-ér, a forgalmat a 82-es főútra terelik. Pécsett le kellett zárni az Ágoston teret, a város legforgalmasabb terét, mert az esőzések miatt járhatatlanná vált. Egyelőre nem tudni, mikor nyitják meg újra a forgalom előtt.
Késnek a vonatok
Az utasoknak 15-40 perces késésekkel kell számolnia a Budapest-Hegyeshalom, a Győr-Celldömölk, a Budapest-Székesfehérvár-Tapolca és a Budapest Pusztaszabolcs vonalakon, az erős széllökések miatt ugyanis csökkenteni kellett a szerelvények sebességét.
A Mávinform tájékoztatása szerint a Budapest-Esztergom vasútvonalon Esztergom-Kertváros között fa dőlt a vasúti pályára, itt az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják, a Volán társaságok pedig elfogadják a vasúti bérleteket.
A Budapest-Miskolc-Sátoraljaújhely vasútvonalon le kellett zárni a pályát Olaszliszka és Tolcsva között, valamint Sárospataknál, mert a lezúduló víz alámosta a vasúti pályát. Az utasokat itt is buszok szállítják, 20-25 perces késésekre kell számítani.
A Budapest-Nagykanizsa vasútvonalon Balatonaliga és Szabadisóstó között fa dőlt a pályára. Emiatt az autóbuszok Lepsény és Balatonszentgyörgy között közlekednek. Székesfehérvár és Siófok között mindkét irányba megközelítőleg 2 óránként közlekednek személyvonatok, Siófok és Balatonszentgyörgy között vonatpótló autóbuszok közlekednek.
Felsővezeték-szakadás miatt áll a vasúti forgalom a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonakon Ercsi és Iváncsa között, a Máv már megrendelte a buszokat, a helyreállítás délig is eltarthat.
Szerdától javul az idő
Az időjárás-előrejelzések szerint hétfő délutántól már kevesebb helyen valószínű csapadék. A keleti területeken fel-fel szakadozhat a felhőzet, rövid időre a nap is kisüthet. A középső országrészben továbbra is erős szélre és viharos lökésekre van kilátás.
Kedd reggelre kelet felé tolódik a csapadéksáv, így nyugaton már csak helyenként, míg keleten többfelé várható gyenge eső.
Szerdától fokozatosan javul az időjárás, a hétvégére visszatérnek a tavaszias hőmérsékletek, több fokkal melegszik a levegő.
Áradnak a folyók, patakok
Az özönvíz szerű esőzés miatt áradnak az észak-magyarországi folyók: Miskolcot elöntötte a Szinva-patak, Sajószentpétert a Harica-patak, Sátoraljaújhelyt a Ronyva-patak, Szikszón a kórházat vette körül víz.
A Szendrőn, Szalonnán, s Edelényen átfolyó Bódva Szendrőnél már átcsapott a gáton hétfő reggel, s várhatóan ma tetőzik. Bakonycsernyénél a Gaja-patak, Bakonybélben a Gernce-patak áradt meg, Szentendrén a Bükkös-patak, Kismaroson a Morgó-patak árad. Baranyában Magyaregregyen, Kárászon, Bükkösdön és Szászváron öntöttek ki a megemelkedett vízszintű patakok.
Lánglovagok vihar után
Vasárnap reggel óta küzdenek a tűzoltók a viharkárokkal. Dobson Tibor, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság kommunikációs főosztályvezetőjének tájékoztatása szerint eddig 500 bejelentés érkezett, amiből 235 káresetet számoltak már fel.
Szentes György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, hogy a viharral kapcsolatos segélyhívások száma szombat estétől számítva hétfőn reggelre majdnem elérte a 3200-at. A legveszélyeztetettebb megye Borsod-Abaúj-Zemplén, de kaptak riasztásokat Veszprém, Baranya, Somogy, Nógrád, Pest, Fejér, Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyékből is.
Kitelepített lakosok
Hétfő délelőttig országszerte 2093 embert kellett kitelepíteni, vagy kimenekíteni lakóhelyéről. Csak Sátoraljaújhelyen 700 embert kellett kitelepíteni a víz miatt. Boldváról 150, Emődről 29, Beretről 30 embert kellett kitelepíteni. A víz miatt 583 ház került veszélybe a térségben.
MÁV Zrt. - az elmúlt évek árbevétele
(Világgazdaság Online)

Cigányok és gárdisták a gátakon két évvel ezelőtt. Képünk csak illusztráció,
mivel az oroszlános mozgalom tagjairól készült mai, embertársaik megsegítését
bemutató fotókat a hatalom bizonyítékként használná fel ellenük.
Egy ország küzd most a természeti elemek majd’ mindegyikével. Keserűen tesszük fel a kérdést: ugye milyen hasznos lenne most a jól megszervezett Magyar Gárda segítsége? Ez persze csak viccnek szántuk ezekben a nehéz órákban, hisz – mint arról lapunkat nevük elhallgatását kérő gárdisták tájékoztatták – a Gárda kint van a gátakon és a katasztrófák helyszínein. Nem egyenruhában, és nem hangoztatva azt, hogy ők gárdisták, hisz Pintér országában félő, hogy később letartóztatnák és börtönbe vetnék őket. (A köztársaság törvényei szerint ugyanis május elsejétől egy év jár azért, ha támogatja a gárdistákat, kettő, ha tagja a Mozgalomnak és három, ha annak vezetésében részt vesz valaki.)
A lapunkat megkereső gárdista hozzátette: mindezt csak azért tartja szükségesnek elmondani, mert a cionista köztévé egyik riportere feltette a kérdést, hogy miért nem olvashatók a Gárda honlapján, a segítségnyújtásukról szóló beszámolók. Nos, – te nagyon hülye riporter! – azért, mert ezt bizonyítékként használnák fel később. „És most megyek vissza homokzsákot pakolni” – búcsúzott el gárdista barátunk.
A Somló-környéki jobbikosok üzenete
Adjon az Isten! Elég nagy a gáz! A rengeteg esőzés miatt hatalmas károk keletkeztek a városlődi horgásztónál. A baj az, hogy ha így folytatódik, akkor nem tudjuk, hogy bírja majd a gát, ami átszakadás esetén az egész falut fenyegeti. Jelenleg nem tudunk mit csinálni, de ha nagyon sokáig esik vagy hevesebben fog, akkor minden segítő kéz elkel majd. Szeretném kérdezni, hogy katasztrófa esetén kire számíthatunk. Kérem jelezzetek vissza, hogy tudjam hova forduljak, ha baj van. (Csak a halkár körülbelül másfél millió forint.)
Jelentkezni itt lehet:  Galambos István, Veszprém megyei alelnök, Jobbik Városlőd, tel.: 06-70/703-64-99, galambos.istvan@jobbik.hu
A helyzet képekben:
Frissítés: A Kuruc.info információ szerint közel 500, gárdistákból és jobbikosokból álló csapat segít önzetlenül Borsod megyében. A Szent Korona Rádió úgy tudja, hogy a helyszínen még 30 rendőr is jelen van, eddig nem léptek fel a gárdisták ellen, igaz, a  munkálatokban sem segítenek.

Ez is büntetendő? (Kép: SZKR)
Egy gárdista beszámolója
"Sajnos a katasztrofális katasztrófavédelemnek köszönhetően elvesztettük a harcot ezen a gáton. Hiába voltunk rengetegen a töltésen, nem volt elegendő homokzsák. Két órán át várakoztunk a szakadó esőben homokzsákra várva, miközben a víz áttört a gáton. Ezt is meg lehetett volna előzni, amennyiben hozzáértő vezetői lennének a katasztrófavédelemnek és a településeknek. Bementünk a tornaterembe picit szárítkozni és zsákra várni. A csapat nagy része átment Diósgyőrbe segíteni. Mi, itt Vámosgyörkön, mentjük a továbbiakban a lakosságot és azok házait. Gerecz Attila, a Jobbik Pest-megyei 13-as Vk. képviselőjelöltje a kampány során segítséget ígért a bajbajutottaknak. Ő is betartotta ígéretét."
A természet ítélete
Rekordvízállásra számítanak a vízügyi szakemberek a Bódván és a Sajón is. Szalonnán éjszaka két családot kellett kitelepíteni, Szendrőnél pedig közel száz házat veszélyeztet a Bódva, amely már átcsap a gáton. Edelényben is egész éjszaka homokzsákokkal magasították a töltést, hogy az árhullámot a mederben tarthassák. A Sajó menti Boldváról vasárnap 150 embert telepítettek ki, de továbbira is szükség lehet.
Kihirdethetik a vészhelyzetet
A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei védelmi bizottság kilenc órakor ült össze - ők dönthetnek az esetleges veszélyhelyzet kihirdetéséről is. Miskolcon hajnalig esett az eső, mintegy 40 utca van víz alatt. A polgármester elhúzódó védekezésre számít. A miskolci ivóvízbázis veszélyeztetettsége miatt vízkorlátozást vezettek be. Probléma van az energiaellátással is, mert trafókat kellett kikapcsolni a rendszerből.
Stabil a Lázbérci víztározó gátja
Kazincbarcikán egyelőre nincs szükség vízkorlátozásra, a Lázbérci víztározó gátja stabil. Vasárnap a belvárosban délutánra sikerült megszüntetni az árvízveszélyt, Felsőbarcikán azonban továbbra is a víz az úr. Több családi házból a katasztrófavédők mentették ki a háziállatokat és a nagyobb értékű vagyontárgyakat. Kazincbarcika polgármestere szerint felbecsülhetetlenek a károk.
Baranyában sem szűnik
Baranyában sem szűnik az esőzés - Pécsett le kellett zárni a legforgalmasabb teret. Az Ágoston tér ugyanis az esőzések miatt járhatatlanná vált. A megyei rendőr-főkapitányság szóvivője azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a város egyik fő közlekedési útja mentén található teret mikor nyitják meg újra a forgalom előtt.
Erős széllökések jöhetnek
A Győr-Moson-Sopron megyei Mezőörsön öt embert kellett kitelepíteni miután a medréből kilépő Cuhai-Bakony ér a település több utcáját is elöntötte. Az önkormányzat az idősek otthonában tudja elszállásolni a rászorulókat. A Cuhai Bakony-ér miatt lezárták a 81-es főutat is Mezőörsnél, a forgalmat elterelik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat továbbra is érvényben tartja a narancsszínű riasztást a közép-magyarországi, valamint a közép-, nyugat-, dél-dunántúli, illetve dél-alföldi régiókban is. Ezeken a területeken a következő órákban még előfordulhatnak erős viharok és akár 90 kilométer/órásnál nagyobb széllökések is.
Szivattyúzni kell a vizet
A Heves megyei Vámosgyörkön a Gyöngyös patak lépett ki medréből - itt azonban a víz házakat nem veszélyeztet, az ár a szántóföldekre folyik. Pest megyében árad a Galga: Püspökhatvanban az óvoda játszótere és a futballpálya is víz alatt van, a mélyebben fekvő házak alagsoraiban pedig szivattyúzni kell a vizet. Éjszaka is tartott a védekezés Galgamácsán, Hévízgyörkön, valamint Turán is.
Romló vasúti helyzet
A vasúti közlekedésben tovább romlott a helyzet, egyre több dunántúli szakaszon kellett elrendelni sebességkorlátozást. Budapest és Hegyeshalom, Győr és Celldömölk, valamint a Budapest-Tapolca és a Budapest-Pusztaszabolcs vonalakon 15-40 perces késére kell számítani. Budapest és Esztergom között a vonatok helyett pótlóbuszok szállítják az utasokat, a sínekre ugyanis rádőlt egy fa. Buszok járnak a Budapest-Nagykanizsa vasútvonalon is Lepsény és Balatonszentgyörgy között. Észak-Magyarországon, Olaszliszka és Sárospatak között lezárták a vasúti pályát, mert a lezúduló víz alámosta a síneket.
(hírTV)
Egy kis kényszerpihenő után folytatódik a harc az elemek ellen Vámosgyörkön
A helyi lakosság is harcol, egyre többen jönnek, belátva azt, hogy csakis együtt sikerülhet megvédeni otthonaikat. Mi gárdisták és jobbikosok 100-150 kilométerről jöttünk ide segíteni az embereknek.
Érdekes és elszomorító, hogy a település polgármestere részegsége miatt későn lettek riadóztatva a lakosok és átszakadt a gát. Kiss Róbert tudja hogyan kellene megvédeni a lakosságot az ilyen katasztrófáktól, enyhíteni a károkat. Ő és a hazafiak csapata ingyen, mi több a saját pénzét áldozva segít az embereken, miközben azok a vezetők akik súlyos pénzeket keresnek semmit se tesznek.
(Kuruc.info)
Rádőlt egy 25 méter magas fa Bicskén egy járókelőre
A vasútállomás melletti Csákvári úton, a gyalogjárón haladó férfi nyílt koponya- és nyílt lábszártörést szenvedett. A kórházba szállítás előtt egy óráig kellett stabilizálni az állapotát – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság. A fát feltehetően alámosta az eső.
(MTI)
Százötven embert kellett eddig a víz miatt kitelepíteni
A folyamatos esőzés miatt ez idáig 150 embert telepítettek ki a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Boldváról, őket közösségi szálláson helyezték el - közölte Varga Zoltán, az ügyvezető kormány önkormányzati minisztere miskolci sajtótájékoztatóján. Tűzoltók, polgári védelmi szakemberek, önkéntesek, a lakosság dolgozik és védekezik Miskolcon és Borsod-Abaúj-Zemplén megye számos településén az esőzés miatt megáradt patakok, folyók mentén, eddig mintegy 180 ezer homokzsákot pakoltak ki, a védekezés tovább tart, az eső nem szűnik.
A szaktárca vezetője, aki Káli Sándor Miskolc polgármesterével és Tatár Attilával, az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjével közösen tartott sajtótájékoztatót, úgy fogalmazott: az esetleges további kitelepülésekre a katasztrófavédelem, a polgári védelem szakemberei felkészültek.
(MTI)
Autóbalesetet szenvedtek az ítéletidő miatt, egy nő meghalt - havazás is előfordulhat az előrejelzések szerint szerdáig tartó ítéletidőben
Két halálos áldozata is van a szombat óta tartó rendkívüli időjárásnak: a 61-es főút Simontornya, Cece közötti szakaszán történt balesetben egy nő meghalt, két ember súlyos, egy könnyű sérülést szenvedett vasárnap, mikor egy személyautó vízfolyásra szaladt, megcsúszott, átvágódott az út szemközti sávjába, és összeütközött az ott szabályosan közlekedő gépkocsival. Az ütközés következtében a szabályosan közlekedő kocsit vezető kiskunfélegyházi asszony a helyszínen meghalt, a vízfolyásra szaladó autóban ketten súlyosan, egy ember pedig könnyen sérült.
Korábban Miskolcon egy családi házra löszfal omlott, két gyermeket és édesapjukat kimentették, ám az apa utólag belehalt sérüléseibe.
A viharos idő okozta károk miatt vasárnap hajnalig országszerte csaknem 350-szer kellett kivonulniuk a tűzoltóknak és a polgári védelmi szervezeteknek. A víz a lakóházakba szivárog, településeket zár el a világtól - számos helyen útlezárásra került sor.
A sok eső miatt megáradtak az észak-magyarországi folyók: vasárnap délelőtt a Tarna, a Sajó, a Bódva és a Bodrog vízgyűjtőin intenzíven esett az eső, a rendelkezésre álló adatok szerint hazai területen szombaton 20-30 milliméter körüli csapadék hullott, de a Mátra és a Bükk térségében a 40-60 millimétert is elérte a lehullott eső mennyisége.
Észak-Magyarországon, Borsod megyében tűnik a legkritikusabbnak a helyzet: vasárnap délelőtt vészhelyzetet rendelt el Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere, miután a Szinva kilépett a medréből és a Hejő-patak vízszintje is megemelkedett - mindenki, aki mozgósítható a területeken, a helyszíneken dolgozik. „Ez természeti katasztrófa, drámai a helyzet" - jelentette ki a polgármester.
Miskolc egyes városrészeiben, elsősorban a dél-kiliáni lakótelepen helyenként több mint félméteres víz hömpölyög a mélyebben fekvő utcákon. Házak állnak vízben, többen a játszóterek homokozójából lapátolják zsákokba a homokot, és autókat a küszöbig ellepte a víz. Többen védekeznek, homokzsákokat pakolnak, mások csak nézik az áradatot, a sokat megélt idősek pedig csóválják fejüket: mondván, ilyet még nem láttak életükben.
Az észak-borsodi Kazincbarcikán katasztrófavédelmi válságstábot hoztak létre, mert házakat, pincéket öntött el az ár.
Nyolcvan tűzoltó indult Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, hogy részt vegyenek az árvízi védekezésben. Az árvízi védekezés legnagyobb erőit a Sajó völgyére koncentrálják, éjjel-nappal dolgoznak a töltéseken. A védekezést nehezíti, hogy folyamatosan esik az eső, és a töltéskoronák rendkívül nehezen járhatóak.
Molnár Attila, az Észak-magyarországi Regionális Vízművek Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese az MTI-nek arról számolt be, hogy azokon a területeken, ahol a karsztvizeket elérte a csapadék, "ott már zacskós vizet osztanak, mert nem ivóvíz minőségű a csapból folyó víz".
Nem túl rózsás a helyzet Fejér megyében sem: Sárkeresztúron összedőlt egy családi ház, de szerencsére személyi sérülés nem történt, a lakókat átmeneti szállásra költözeti az önkormányzat. Mór határában a halastórendszer egyik tavának a gátja átszakadt, az úton hömpölygő víz miatt le kellett zárni a Zirc felé vezető utat vasárnap. Az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója azt látta, hogy az úton valóságos zuhatagként ömlik át a víz az út fölött Bodajk felé. A helyszínt biztosító polgárőrök szerint Bodajkon felkészültek az áradat fogadására, homokzsákokkal próbálják meggátolni, hogy a Gaja-patak kilépjen a medréből.
A viharos szélben a Velencei-tóba csúszott vasárnap kora reggel a pákozdi Szúnyog-szigetnél egy személyautó; a benne ülő két férfinek sikerült partra úszni, így ők nem sérültek meg.
A Független Hírügynökség információi szerint a Tolna megyei Kalaznón egy istállóra omlott az eső által feláztatott löszfal, a Somogy megyei Rinyaszentkirályon pedig szintén a csapadék és a szél miatt a helyi polgárőrség épülete omlott össze.
Fogyasztók tízezreit érintette rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradás szombat este óta a Dél-Dunántúlon, jelenleg 12 településen 1.850 emberhez nem jut el az elektromos energia - közölte az E.ON az MTI-vel vasárnap.
Folyamatosan mentenek a tűzoltók a Balaton déli részén, ahol a nagy viharban tövestől dőltek ki a fák. Egy teherautó felborult az M7-es autópályán, és a vasúti közlekedés is elakadt. Horváth Iván balatonboglári tűzoltóparancsnok az MTI-nek elmondta, hogy a Balaton déli partján szombaton este fél héttől támadt fel az orkán erejű szél, azóta tart az ítéletidő, és folyamatos a riasztás - az összes egységük bevetésen van.
A Zalai Hírlap információi szerint több fakidőléshez is riasztották a zalai tűzoltókat a Balatonról: a legnagyobb vihar Balatongyörökön tombolt, ott parti büfére, kerítésre, lakóházra, vezetékre, járművekre, illetve útra is dőlt fa. Leszakadt egy vasúti felső vezeték is, s kárt tett az ítéletidő a helyi kempingben is - tudta meg a lap a katasztrófavédelem ügyeletesétől. Keszthelyen a parkoló autóra dőlt egy fa.
A rendkívüli időjárás miatt hétfő éjfélig várhatók késések a vonatforgalomban a balatoni térségben - közölte a Mávinform vasárnap az MTI-vel.
Több tucatnyi fát döntött ki a vihar vasárnap délután az ajkai Kontext Kft. telephelyére; a 20-30 méter magas nyárfák az üzemépületre és az udvaron álló kamionokra zuhantak rá - mondta Nagy Zoltán, a Veszprém megyei cég ügyvezetője. A kár több millió forint, de személyi sérülés nem történt. Nagy Zoltán tájékoztatása szerint 8-10 kamion sérült meg - egyiket egy hatalmas fa teljesen kettészelte -, s legalább 18-20 vastag törzsű fa zuhant a telephelyükre: az üzemcsarnokra, az eszközökre, az autókra. "Katasztrófafilmekben lehet ilyent látni" - jegyezte meg.
"A hideg idő hatására 700-800 méter felett a közeli hegyekben átmenetileg hó is hullhat, de 1300 méter felett már megmaradó hóval is számolhatunk" - tájékoztatta a Kisalfold.hu-t Kiss Márton, Sopron-kurucdombi mérőállomás vezetője.
Az Időkép.hu szerint tavaly májusban egy hónap alatt esett annyi eső, mint tegnap egy nap alatt. A Bakonyban található Kab-hegyen 150 kilométer/órás széllökést regisztrált az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Az előrejelzések szerint szerdáig is eltarthat a szélsőséges időjárás - az intenzív esőzés várhatóan hétfőn véget ér, addig továbbra is sok csapadékra számíthatunk. Az erős szél mérséklődése keddtől indulhat.
Harmadfokú készültség a Tarnán
Elrendelte a Tarnán a harmadfokú árvízvédelmi készültséget vasárnap este 6 órától az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Ékövizig) – közölte az igazgatóság árvízvédelmi osztályának vezetője az MTI-vel.
Csont Csaba úgy fogalmazott: a hatalmas intenzitású és hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt a Tarnán is magas vízállások alakultak ki, emiatt rendelték el a harmadfokú riasztást. Emlékeztetett arra, hogy a Sajón szintén harmadfok van érvényben, a folyó mentén – elsősorban a középső és alsó szakaszokon – pedig továbbra is intenzíven védekeznek.
(MTI)
800 liter vizet eresztenek le percenként a Velencei-tóból
Percenként 800 liter vizet eresztenek le a Velencei-tóból. A vasárnap 13 órakor megkezdett apasztás azért vált szükségessé, mert a tó vízszintje az utóbbi napok esőzéseinek hatására 176 centiméteresre duzzadt, s az erős szél korbácsolta hullámok miatt fennáll a parti védművek megrongálódásának a veszélye.
A szakemberek megvizsgálják, hogy milyen hatással van a tó vizét elvezető Dinnyés-kajtori csatornára a megnövekedett terhelés, s ha a vízfolyás nagyobb vízmennyiséget is elbír, percenként 1,5 millió köbméterre növelik a vízleengedés mennyiségét - mondta el az MTI-nek a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vízkár-elhárítási osztályának vezetője, ügyeletese.
Kaszap Gábor tájékoztatása szerint a tóba jutó vízmennyiség csökkentése miatt lezárták a felújítás után szinte üres zámolyi tározót, ahol mintegy 4,5 millió köbméternyi vizet tudnak „megfogni”. Az összegyűjtött vízmennyiséggel pedig egy aszályos időszakban pótolják majd a Velencei-tó vizét.
(MTI)
Vészhelyzetet hirdetnek a Sajó térségében
A környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint nagy valószínűséggel veszélyhelyzetet rendelnek el hétfőn a Sajó térségére.
Szabó Imre, a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóságon tartott vasárnap délutáni sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva elmondta: reggel egyeztetést tartott a kibővített Műszaki Irányító Törzs, amelynek egyik feladata, hogy kezdeményezést tegyen veszélyhelyzet kihirdetésére. A szakemberek a veszélyhelyzet kihirdetését vasárnapra az adatok alapján nem tartották indokoltnak – válaszolta a szakminiszter arra reagálva, hogy Káli Sándor, Miskolc polgármestere a nap folyamán az általa elrendelt veszélyhelyzet „megerősítését” várta a kormánytól.
Az ügyvivő kormány minisztere hozzátette: a következő napokra, főleg a következő éjszakára vonatkozó előrejelzések alapján viszont nagy valószínűséggel hétfőn elrendelik a veszélyhelyzetet, ezzel pedig létrejön a kormány koordinációs bizottsága, amely a veszélyhelyzet alatt fogja össze az árvízi védekezést.
Egy másik kérdésre beszélt arról is, hogy az árvízi védekezéssel kapcsolatban felmerült költségeket a kormánynak ki kell fizetnie, de a védekezés költségeinek nagysága annak hosszától is függ. Szabó elmondta, összesen 250 munkatársat vezényeltek át Borsod-Abaúj-Zemplén megyében elsősorban a Debrecenből, Szolnokról és Bajáról. A Sajónál az árhullám valószínűleg meghaladja az eddig mért legnagyobb árvízszintet, a legveszélyeztetettebb település a térségben Sajóecseg - fűzte hozzá. Közölte: Varga Zoltán önkormányzati miniszter útban van Miskolc felé, ahol, ha szükséges, a várható kitelepítések miatt megnyitják a befogadó helyeket, a következő napokban ugyanis 21 veszélyeztetett Sajó menti település védelmét kell megoldani.
A vízügyi miniszter szerint Miskolcon a diósgyőri városrész a Szinva-patak kiöntése miatt van veszélyben, mivel a tízemeletes háztömbök között 40-50 centiméteres vízfolyam hömpölyög. Kitért arra, hogy harmadfokú készültséget kellett elrendelni a Zagyva folyó alsó szakaszán is. Szabó elmondta: a nap folyamán többször tájékoztatták Bajnai Gordon miniszterelnököt, aki arra kérte, hogy biztosítsák az önkormányzatokat, hogy a költségvetés finanszírozza az árvízi védekezés költségeit.
Kóthay László szakállamtitkár beszámolt arról, hogy az elmúlt néhány napban országos átlagban 20-30 milliméter csapadék esett, de helyenként 60-70 milliméter is, s akadt olyan terület, ahol 100 milliméter csapadék is lehullhatott, ez pedig a május havi átlagos csapadékmennyiség duplája. A szakállamtitkár az állami árvízvédekezés feladatai közé sorolta a Dél-Dunántúlon a Kapos védelmét, valamint a Balaton vízszintjének biztosítását a nagy szél miatt, továbbá az észak-magyarországi folyók védelmét. Kóthay az önkormányzati védekezéssel kapcsolatban azt mondta: a vízügyi ágazat segíti az önkormányzatokat az árvízi védekezésben, díjmentesen rendelkezésre bocsátja a tartalékban lévő eszközöket, anyagokat és segíti az irányítást is.
Váradi József, a Vízügyi és Környezetvédelmi Központi Igazgatóság főigazgatója felhívta arra a figyelmet, hogy az esőzések miatt 40 ezer hektáron védekeznek a belvíz ellen, és az elöntött területek nagysága várhatóan növekedni fog.
(MTI, képek: MNO)
Képgaléria:
(Képek: Index, Időkép)
A Velencei-tóba csúszott két férfival egy autó
A viharos szélben a Velencei-tóba csúszott a pákozdi Szúnyog-szigetnél egy személyautó. A benne ülő két férfinek sikerült partra úszni, így ők nem sérültek meg. A sofőr elmondása szerint társával horgászni indultak a tóhoz. Az erős szélben azonban a kocsi a tóba csúszott, s ott fejtetőre fordult. Mindketten ki tudtak szabadulni a járműből, partra úsztak, majd csuromvizesen az M7-es autópályához mentek, ahol a segélyhívón kértek segítséget.
Megcsúszott a föld a Bükkben
Bükkszentlászlónál, a dolomitbányánál a nagy mennyiségű csapadék hatására az út baloldalán megcsúszott a föld, közlekedni ezen a részen csak igen óvatosan és csak személygépkocsival lehet. Tehergépkocsi és autóbusz nem fér el. Vízátfolyás miatt lezárták a 2517-es számú utat Varbó és Parasznya között.
Kilépett medréből a Gerence-patak, és elárasztotta Bakonybél alsó részét. Eddig mintegy 30 ház és kert áll víz alatt, egy családot kellett kiköltöztetni.
Ember kell a gátra!
Önkénteseket várnak az árvízi védekezéshez Miskolcon - közölte Veres László, az önkormányzat szóvivője vasárnap. Azok, akik részt kívánnak venni a védekezésben, Orosz Lajos alpolgármesternél jelentkezhetnek a Diósgyőri Gimnáziumban (Miskolc Kiss tábornok u.2.), további információk pedig a 46/370-701 telefonszámon kérhetők.
Tahitótfalu és Dunabogdány között
Átszakadt egy horgásztó gátja az mostoha időjárás miatt, így a 11-es utat elöntötte 60cm magasan a víz. Az áthaladás nem lehetséges csak terepjárókkal. Dunabogdány önkormányzata ezekben a percekben ülésezik, hogy kiszivattyúzzák-e a vizet vagy átvágják-e a bicikli utat, ami szintén megoldás lenne.
Ha szivattyúznak az 1-2 napig eltart, ha átvágják a bicikli utat, akkor 1-2 óra alatt járhatóvá válik az út, de az nagyban befolyásolja a környék közlekedését. Jelenleg Szentendrétől a 11-es utat egységesen törmelékhalmok és vízátfolyások borítják, ami szintén nagyban megnehezíti a közlekedést.
Javasoljuk, hogy aki Visegrád-Esztergom irányába szeretne utazni az Szentendrén keresztül kerüljön, illetve készüljön fel mindenki a holnap reggeli gigantikus forgalmi dugóra.
Korábban írtuk:
A diósgyőri városrész sok utcájában szünetel az ivóvíz szolgáltatás – mondta Bódi. Arról is beszámolt, hogy nemcsak az áradással és hömpölygő vízzel kell megküzdeniük, ugyanis a Borsod megyei sajókeresztúri Borsodi Érc, Ásvány- és Hulladékhasznosító Mű (BÉM) Zrt. területén egy méteres kábelalagút gyulladt ki, és nagy füsttel ég. A tűzoltók egy részét át kellett csoportosítani ehhez a káresethez - közölte, hozzáfűzve, azt egyelőre nem tudni, köze van-e a sok esőnek a tűz keletkezéséhez. Hangsúlyozta: jelenleg vízszívattyúzásra sehol sincs lehetőség. A tűzoltóság minden erejét lekötik az életmentési, kitelepítési munkálatok, illetve az utcákat, házakat elöntő víz útjának terelése.
Vízkorlátozás Miskolcon
Vízkorlátozást vezettek be Miskolcon vasárnap délután – tájékoztatta Veres László, az önkormányzat szóvivője az MTI-t. Az esőzés okozta rendkívüli helyzet miatt és a város biztonságos vízellátásának védelmében, a város vízellátásáért felelős Mivíz Kft. több forrást is kizárt a víztermelésből – közölte Veres László. Mint elmondta: a vezetékes víz továbbra is biztonsággal fogyasztható, azonban a helyi védelmi bizottság döntése értelmében a Mivíz Kft. vasárnap délután vízkorlátozást vezet be Miskolc területén. A lakosságot arra kérik, hogy takarékoskodjon a vízzel – tette hozzá.
Megállás nélkül dolgoznak
A kiáradt Gaja-patak és mellékágai 30 házat veszélyeztettek vasárnapra virradóra a Fejér megyei Bakonycsernyén; közülük kettőt teljesen körülzárt a víz, de szivattyúzással, homokzsákokkal sikerült megakadályozni, hogy az áradat betörjön az épületekbe – mondta el az MTI-nek a falu alpolgármestere. A községben vasárnapra virradó éjszaka szinte megállás nélkül dolgoztak az áradó vizek megállításán. Éjszaka a Súr-patakból kellett kitisztítani a többszörösére duzzadt vízfolyás által szállított, s a hídnál összegyűlt uszadékot, hajnaltól pedig az áradó Gaja elleni védekezés adott munkát a helység lakóinak, a tűzoltóknak, polgárőröknek – mondta el Ackermann Zoltán.

Több ezer homokzsákot töltöttek meg és raktak ki az Ifjúság utcában, valamint a víztől körülzárt két ingatlannál. Az egyiknél azt is meg kellett akadályozni, hogy a víz betörjön az istállóba, ahol 15 tehenet tartanak a porta gazdái. A tűzoltók és polgárőrök mellett legalább száz helybeli igyekezett menteni a veszélybe került épületeket. Dél körül már fogytán volt a falu homokzsákkészlete, Ercsiből vártak mintegy 10 ezer darabos utánpótlást. Addigra azonban kissé apadt a víz, de a helybeliek információja szerint délután, kora este újabb heves esőzés várható a térségben.
Rendszeresen elönti
Bakonycsernye egyébként a víztől az egyik legtöbbet szenvedő község a megyében: a falut körülvevő magaslatokról ugyanis a lezúduló víz és sár rendszeresen elönti a helység alacsonyabban fekvő részeit. Legutóbb a múlt heti esőzés borított be 15-20 centiméter vastag iszapréteggel több utcát. A község elkészítette a mintegy 800 millió forintos költséggel megvalósítható vízrendezési tervét, majd a legsürgősebb tennivalókra dolgozott ki 110 millió forintos tervet, de eddig egyetlen pályázaton sem sikerült nyernie. A problémát saját erőből pedig képtelen megoldani az évi 300 millió forintos költségvetésből gazdálkodó önkormányzat.
Járhatatlan
Újabb hét út egy-egy szakaszát zárták le a forgalom elől vízátfolyás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében vasárnap délután – tájékoztatta a közútkezelő társaság megyei ügyelete az MTI-t. Nem lehet közlekedni az Abaújlak-Kupa, a Tomor és Lakk, az Alsóvadász-Homrogd közötti utak egy-egy szakaszán. Ugyancsak járhatatlan személyautóval a Radostyán-Parasznya közötti út, valamint Izsófalva belterületén egy útszakasz. Miskolc belterületén, a Szinva-patak áradása miatt Lórántffy utca egy szakaszát zárták le a forgalom elől. Ugyancsak nem lehet közlekedni a Tiszaújváros-Kesznyéten közötti úton. Jószerivel a megye teljes területén megállás nélkül továbbra is esik az eső, immár lassan huszonnégy órája.

 

(Vona Gábor)
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Pronouncement sleazy no formula

(Fezndar, 2020.07.03 05:18)

canadian pharmacy viagra professional delete all board cookies
https://viagragtx.com - viagra online
viagra 10mg or 20mg delete all board cookies
<a href="https://viagragtx.com">sophia viagra
</a> - best viagra
viagra cost comparison last active

hot amateur wife naked tits at door

(enakelmDrara, 2020.07.02 22:04)

<a href=https://www.pornhub.com/view_video.php?viewkey=ph5ecd0ea400190><b> Amateur Cum Mouth</b></a> <b>SEE MY NEW VIDEO</b> <a href=https://www.pornhub.com/view_video.php?viewkey=ph5ecd0ea400190><b> Oral Creampie</b></a>


<a href=https://www.pornhub.com/model/marthabullles><b>Amateur Profile Verification</b></a><a href=https://www.pornhub.com/model/marthabullles>amateur woman in miniskirt flashes naked ass
</a>
<a href=http://isshinryuacademy.com/groups/porn-video-marthabullles-pornhub/>black and white girl naked amateur cam
</a>
<a href=https://buzzlly.com/groups/porn-video-marthabullles-pornhub/>amateur>amateur black woman naked ghetto walk s
</a>

<a href=КонфиденциальностьУсловия>naked girls amateurs skinny tumblr videos bikers
</a>

<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com/2020/06/perfect-blowjob-cum-in-mouth-with-my.html>real ugly amateurs naked at the creek
</a>

<a href=https://www.pornhub.com/model/marthabullles>photos of amateur men with non-muscular bodies naked
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com/2019/10/hot-sex-and-dance-hot-marthabullles.html>real amateur moms aunts sisters naked porn submitted
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com/2019/10/hot-amateur-home-action-with-creampie.html>real amateur nerd shows her naked body
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com/2019/10/hot-amateur-home-action-with-creampie.html>retro amateur pics of naked young women porn
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com/>naked amateur teen striptease and masterbateson webcam
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com>1990s amateur teen strip dancing naked to music
</a>
.
.
.
.

Shy teen strip. 17 times. 16 Aug 2019. 00:45 Shy amateur girl with a beautiful smile blows in the office. 8 times. 4 Sep 2013. 03:57 Innocent Busty and Horny Teen Seduces Her Shy Roommate. 1 times. 21 Apr 2019. 19:56 Shy exotic beauty casting. 11 times. 10 Dec 2019.
Shy amateur models video - naГЇve amateur teens nervously strip for their first ever nude shoot. Click here to visit the ENF CMNF Blog! I like this video I ... CMNF video - submissive Japanese wife made to strip naked by her co-worker in... 5:09. 74% 1 year ago. 4 100. ENF, CMNF video - caught shoplifter forced to strip 5:56. 90% ...
In This Porn video You see hot HD sex categories: Lesbian, Kissing, Brunette, 18 19 Teens

Графики заражений коронавируса

(Joshuabit, 2020.06.30 05:52)

Статистика распространения коронавируса https://karta-coronavirusa.info/384-rostrud-rabotodatel-ne-mozhet-snizit-zarplatu-rabotniku-perevedennomu-na-udalenku.html

Solid wood captains bed twin South Los Angeles

(labedroomhug, 2020.06.30 00:22)

<b><a href=https://labedroom.com/>Bed frame</a></b>
Come in outstanding store in Jefferson Park production for office and home use and cafe! presents over 12000 appointment furniture and goods for a country house and apartments or restaurant. Natural rattan , are used for the purposes of production our branded products , possesses strength and wear resistance, wonderful external data. All furniture processed special compounds, due to which their surface does not absorb water, stable to extremes ambient temperature air and exposure of the sun. Vya our furniture excellent retains its functions even in restaurant in open spaces . In the presented online catalog you offered photos furniture for dining room, hall, bedroom, children's room , as well as intended for organization of storage area - dressers and cabinets, cabinets and others . In our store in Fairfax you can buy everything for any your home not expensive . We invite client come to store , holding in Westwood what cares about its shopper.Столбчатый фундамент для дома цена

(novostroyka63cub, 2020.06.29 12:09)

<b><a href=https://novostroyka63.ru/>Заказать фундамент</a></b>

Создание дома вашей мечты - это оригинальная возможность, спланировать и претворить в жизнь нечто воистину уникальное во всех отношениях. Возведение фундамента - это в целом первоначальная модель ремонта, в процессе которой домик строится. При расчете замена фундамента под старым деревянным домом цена предусматривается весьма много факторов. Средняясумма возведения домов фундамента составляет приблизительно от 10$ за кв.метр . Погреб сможет умножить итоговую стоимость каждого объекта недвижимости, предоставляя необходимое помещение ради организации хранения и порой рабочее пространство. Наша профессиональная команда по конструированию и возведенью фундамент под памятник на кладбище цена может помочь выстроить жилище, о котором вы всегда мечтали. От начала до конца наша специализированная компания в Череповец позаботимся о всех без исключения процессах, чтобы заказчику не довелось тревожиться о деталях. Специализированная международная компания в Киселевск несет юридическую ответственность за проект, а не вы, именно поэтому организация в Борисоглебск имеют интерес в том, затем чтобы довести до конца строительство коттеджа быстрее и эффективнее. Узнайте о сваи винтовые для фундамента цены в вытегре у спспециалистовециалистов корпорации.

Good luxury furniture

(furnitureGew, 2020.06.28 17:13)

<b>Top 3 bedroom furniture los angeles - <a href=https://www.furnitopia.com>outdoor ottoman</a></b>
Our online store international company provides discount, write in an online chat.At the present time you are in best Our оnline store specialized firms in Bel air products for garden and home use and office modern lighting stores los angeles. Firm sells over 5000 products for a country house and houses or cafe-bar and piece of furniture.Natural tree, the that are used for the purpose products, has at its disposal reliability and wear resistance, delightful external data. All pieces of furniture processed particular compounds, because of which their surface does not absorb water, resistant to extremes temperature and influence of the sun. Wicker furniture excellent retains its functions even in cafe in open spaces. We catalog for you offered photographs furniture for dining room, hall, bedroom, children's room, as well as intended for storage of things - cabinets, chests of drawers and many others. We are waiting client visit our large online store, company in Miracle milethat appreciates all of its shopper. On portal our store you waiting colossal choice at cost. Our catalog contains price lists, Label data about types details potential kinds complete modules.Each item furniture produced directly from factory manufacturer. Decrease prices on Label achieved based on the absence of trade floor space, for rent which necessary pay and smallest staff workers. Minimum costs enable to establish affordable prices for every buyer for all groups goods. Want update your interior? Read carefully the news products home from modern collection, in her represented as products with colorful floral patterns and colors and products with chic texture finish metallic. Furniture Items for the garden is rightfully considered necessary attribute each modern housing. In the presented store online you can buy reliable furniture for garden and home in SANTA MONICAto you all furniture at desired time day.Prices, that provides online shop furniture items BEL AIR AND HOLMBY HILLS very visitor.As a rule small fee may cause certain questions regarding good quality products affordable modern contemporary furniture. The catalog which filled diverse items furniture composes only first-class factory products.

ikvsaxus

(zngnjspg, 2020.06.25 08:41)

fifa 20 generator, <a href=https://marketplace.visualstudio.com/publishers/FreeFifa19-20CoinsGenerator>free fifa points</a>

Which your favorite record label?

(Peancynen, 2020.06.22 06:19)

I like MOJOHEADZ. https://www.linkedin.com/company/mojoheadz If Mojoheadz didn't exist, Endego's DJ career may have been non-existent. The label's output – incredibly infectious, fun-time techno, house, happy hardcore and psytrance music.

The Most Influential People in the g Industry

(ZacharyFup, 2020.06.20 17:01)


<a href=https://www.webix3.com/>카지노</a>

The king casino : the best online casino site ever, but be careful, the website has problems with the server and sometimes it crashes the game and the users won't get their money back after a while. Don't spend money on your account to play. All the money earned is locked so you cannot use it. If you want to play for your friends and keep your money in your accounts, you can't. It's a scam.


: the best online casino site ever, but be careful, the website has problems with the server and sometimes it crashes the game and the users won't get their money back after a while. Don't spend money on your account to play. All the money earned is locked so you cannot use it. If you want to play for your friends and keep your money in your accounts, you can't. It's a scam. The website also offers an online casino. Please use it. The casino allows you to choose the best player, so you can choose between a different player that will give you good returns, or choose to play with no one in the room.


The casino allows you to choose the best player, so you can choose between a different player that will give you good returns, or choose to play with no one in the room. There is no online play. You can play with just your computer and you can only play on the Internet, not on the desktop or smartphone. The games can be played offline using a server for the game console.


. The games can be played offline using a server for the game console. There is no free play. You must pay for all the casino games you buy.


You can't set up the account with your cellphone number. You must provide that for the transactions and you can't send your mobile number to the casino to pick up the casino or pick the games with the casino.


There is no free or premium service, so it can get boring really quickly. It is very easy to lose a lot of money if you never come to the casino.

. It is very easy to lose a lot of money if you never come to the casino. You can't take advantage of the online gambling market, you must use another mobile player or use a proxy for that. You cannot access the sites without a login for that.

for that. You cannot access the sites without a login for that. You cannot bet online when you are at home, you must buy a lottery ticket to have money back.

when you are at home, you must buy a lottery ticket to have money back. It can't be your first bet since every casino has a different feature. Make sure to research the different casinos that suits you. Be very careful, you can always bet after you have come to th
<a href=https://www.gohappyclub.com/>카지노사이트</a>

Rassismus-Skandal an Berliner Rossmann-Kasse

(MoonEland, 2020.06.19 00:53)

Sie sollten diesen Artikel lesen. Es ist wichtig!1(A#D5gt8x6!WGIHAzum

Rassismus bei Rossmann: schwarzer Kundin wird Kartenbetrug vorgeworfen, weil der Name darauf deutsch ist. Polizei droht ihr vor ihrem Kind mit Gefängnis: “Sprechen Sie überhaupt deutsch? Deutsche Sprache, schwere Sprache.”
https://www.bz-berlin.de/berlin/charlottenburg-wilmersdorf/rassismus-skandal-an-berliner-rossmann-kasse - https://www.bz-berlin.de/berlin/charlottenburg-wilmersdorf/rassismus-skandal-an-berliner-rossmann-kasse

amateur gloryhole orgasm compilation

(enakelmDrara, 2020.06.18 17:05)

<a href=https://www.pornhub.com/view_video.php?viewkey=ph5ecd0ea400190><b> Creampie Compilation</b></a> <b>SEE MY NEW VIDEO</b> <a href=https://www.pornhub.com/view_video.php?viewkey=ph5ecd0ea400190><b> Oral Creampie Compilation</b></a>


<a href=https://www.pornhub.com/model/marthabullles><b>Amateur Profile Verification</b></a><a href=https://www.pornhub.com/model/marthabullles>amateur ginger teen pov of orgasm
</a>
<a href=https://buzzlly.com/groups/porn-video-marthabullles-pornhub/>amateur lingerie real orgasm
</a>
<a href=https://community.opiabonny.com/groups/porn-video-marthabullles-pornhub/>amateur>amateur couples female orgasm videos
</a>

<a href=https://www.pornhub.com/model/marthabullles>amateur female strapon orgasm gif
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com/2019/10/hot-sex-and-dance-hot-marthabullles.html>amateur orgasm fingering caught
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com/2020/04/amateur-teen-has-intense-orgasm-and.html>amateur orgasm hairy pussy
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com/2020/01/amateur-doggy-style-with-stunning-teen.html>amateur orgasm homemade real sextape
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com/>amateur orgasm misionery compilation
</a>
<a href=https://sweetmarthabullles.blogspot.com>amateur orgasm squirt casting
</a>
.
.
.
.

Tags: mom, big tits, milf, swingers, cumshot. Added: 6 months ago. Alison Tyler Hot Tub BTS. Duration: 7 min. Tags: big tits, milf, big ass, outdoor, pornstar. Added ...
Hairy Amateur Lesbians Finger And Lick Bushy Cunts Porn A4. hairy, bush, fingering, amateur, ... Real Amateur Lesbians Use Toys Txxx Com. amateur, lesbian, amateur lesbian, toys, ... A Chubby Amateur Girl Fingers And Licks Her Hot Girlfriend's Pussy. amateur, pussy, fingering, girlfriend, chubby amateur, ...
Yesterday 06:09 EmpFlix stepmom, big tits, teen (18+), milf, lesbian. Yesterday 23:13 xHamster ass licking, milf, orgasm, ass, big tits. 2 days ago 29:09 PornGo ass ...

Kitchen remodel for less than $5000

(contractorweics, 2020.06.18 12:07)

General service provider New York

The role of General development New York is to move to the client the whole center in its entirety, and also certainly not in the form of separately conducted work. Of particular relevance is actually the task of the general service provider throughout the large-scale building of apartment of property style, commercial facilities, industrial locations.

<b><a href=https://grandeurhillsgroup.com/>architecture nyc</a>;</b>
<u>Industrial buildings.</u>

Today, the list of building and construction services features several corporate interior design. An real estate investor as well as a client can easily spend a lot of time-solving on all organizational concerns. A more logical remedy is to delegate this function to General building and construction NY.

Купить недвижимость в кризис

(Peterendum, 2020.06.10 08:51)

Подбор полезных (лайфхак) материалов по недвижимости (делюсь):
<a href=http://auto.sarbc.ru/articles/2020/06/04/1545.html>web</a>
<a href=https://premier.region35.ru/kak-vybrat-kvartiru-v-moskve.dhtm>там</a>|
<a href=https://penzavzglyad.ru/moskovskie-novostroyki-i-ih-finansovaya-sostavlyayushchaya.dhtm>данные</a>|<a href=https://region35.ru/o-priobretenii-kvartiry-v-moskovskoy-oblasti.htm>данные</a>|

Top 10 furniture stores

(furnitopiaRib, 2020.05.30 15:00)

<b>Top 5 outdoor ottoman -> <a href=https://www.furnitopia.com>outdoor furniture</a></b>
Our online store international company provides discount, write in an online chat.At the present time you are in best Our оnline store specialized firms in Bel air products for garden and home use and office modern lighting stores los angeles. Firm sells over 5000 products for a country house and houses or cafe-bar and piece of furniture.Natural tree, the that are used for the purpose products, has at its disposal reliability and wear resistance, delightful external data. All pieces of furniture processed particular compounds, because of which their surface does not absorb water, resistant to extremes temperature and influence of the sun. Wicker furniture excellent retains its functions even in cafe in open spaces. We catalog for you offered photographs furniture for dining room, hall, bedroom, children's room, as well as intended for storage of things - cabinets, chests of drawers and many others. We are waiting client visit our large online store, company in Miracle milethat appreciates all of its shopper. On portal our store you waiting colossal choice at cost. Our catalog contains price lists, Label data about types details potential kinds complete modules.Each item furniture produced directly from factory manufacturer. Decrease prices on Label achieved based on the absence of trade floor space, for rent which necessary pay and smallest staff workers. Minimum costs enable to establish affordable prices for every buyer for all groups goods. Want update your interior? Read carefully the news products home from modern collection, in her represented as products with colorful floral patterns and colors and products with chic texture finish metallic. Furniture Items for the garden is rightfully considered necessary attribute each modern housing. In the presented store online you can buy reliable furniture for garden and home in SANTA MONICAto you all furniture at desired time day.Prices, that provides online shop furniture items BEL AIR AND HOLMBY HILLS very visitor.As a rule small fee may cause certain questions regarding good quality products affordable modern contemporary furniture. The catalog which filled diverse items furniture composes only first-class factory products.

Hello world

(Samueldon, 2020.05.25 05:33)

m5n3min3on2un7fhg355h595hkgmsnnfawlnq2
<a href=https://pornocomix.pw>homepage</a>

camgirls ab 50 bielefeld leute kennenlernen bekanntschaften sachsen anhalt

(KatrinPhada, 2020.05.25 03:24)

komplimente für männer flirten hamburg singles treffen privater Porno Chat
<a href=http://eroklub.pw><img src="http://www.sex--berlin.com/wp-content/uploads/Olga_3a.jpg"></a>
Ich bin zierlich, aber ich habe einen schonen runden Hintern, die Jungs scheinen mag. Ich liebe es nackt auf miener Webcam und Chat mit Jungs ganz uber dem Platz. Ich spreche zwei Sprachen und die Liebe etwas sehr frech zu sprechen. Ich finde es sehr befreiend, all meine Kleider aus Streifen und erhalten vor Menschen, die ich nicht einmal wissen, komplett Nude. Lassen Sie uns plaudern und sich nackt fur ein bisschen Spa?. Ich uber Ich bin haufiger Online spatre mit nichts auf. Sie wurde gerne einen Bonny und freche Exemplar in der unbekleideten heute voraussehen, nicht ya? Gtumutig, es ist eine Ware nicht mogen Ich bin stolz auf meine Konfoderation und ich bin der Klassifizierung von Gallone, die nichts dagegen haben, ubliche au naturel, wahrend Leute zu beobachten sind mir vor meiner Webcam. Eine andere Sache, die ich liebe zu tun, wenn ich die Haut meiner Cam masturbiert. Ich bekomme so verdammt buerreizt, weenn ihc gleditenden Fingern, einen Dildo oder meinem Vibrator gunstigen meiner dest Nasse Muschi und es gibt eine Strohhalme von Menschen sabbewrn auf der anderen Seits des Netzes. Ja, alles, was Sie pervs Rucxken unter pari, mich erbarmlich micj macht mich so geli, dass ich aus mir selbst verfallt und Misssachtung, die ich im Chat mit ya.
http://www.ch.eroklub.pw

single frauen wertungen singletreff michelstadt private Flirt Chat Cam
<a href=http://eroklub.pw><img src="http://www.sex--berlin.com/wp-content/uploads/Nicole9.12.jpg"></a>
Du mochtest herausfiinden, ob ich die richtige Versuchung fur dich bin? mit fundierten seeing fur Humor, kultiviert, angenehm wohlhabenden, ruhrseligen
http://www.ch.lubie.pw

single party dortmund 2014 partnersuche donauwörth privater Sex Cam Chat
<a href=http://eroklub.pw><img src="http://www.sex--berlin.com/wp-content/uploads/Aneta-_006.jpg"></a>
Denn ichg habe so einiges in petto und lebe gerne meine Passionen aus. Selbst wenn Du schon viele Frauen hattest und uber eine gro?e Erfahrung verfugst, wirst Du mit mir immer wieder neue Dinge erleben.
http://geiler.7m.pl

Ich liebe sex
http://www.at.tids.biz
Sex ohne Schutz mit Teen Hobbynutten uber Erotikportal flirten mit der ex kennenlernen schule

Inhalt verrschone mich, Schatzchen, wenn Sie bemerken, mich leckt ein umfangreiches Schokolade Barrikade, wenn ich im Chat mit ya. Man merkt, Pralinen echt wiirken als Aphrodisiakum (Mindestens Ruckzahlung fur mich, es tut) und ich erreichen sooook geil, wenn ich einen Geschmack von dieser verfuhrerischen sus. Ich Vorlieben Verschmieren allse beendete meine offenkundige Hauptteil und ich kann gerade jefzt Bidl, das Sie leckt es alles von mir getauscht. Ohhh ... dann wurde ich ide steinharte Schwanz in einem Glas geschmolzene Schokolade tauchen und Wiedergbutmavhung die Gunst. Und Suse, es gibt nichts wie die kombinierte Beurteilung von slazkgen hartherzigen Schwanz und Konfekt schattigen Schokolade, Sie in der Natur zu ficken geworden. Afgeben jetzt ... nicht reserviert werden und Farm aus Fang Kinky meine seclusive GAB Kammer gaol auch bei Cams.com.
http://www.at.lubie.pw
polnische frauen sie sucht ihn partnervermittlung gieГџen dating cafe ansbach

Ohhh du aufgehort, dies zj lesen, so jetzt habe ich, um Sie zu mch besuchen kommen. Was kann ich sagen, dass Sie mich cums Nun, auser die mit mir sicher un-erwartet. Ich liebe es, Sie zu uberraschen. Eines ist sicher, wenn ... bei mir werden Sie * cum * geil aber zufrieden verlassen. Ich kann nicht verraten meine Geheimnisse oder die Dinge, die ich tue, wiel diese anderen Cam Schlampen wurde gerne sehen, warum so viele Jungs kommen wieder und immer auf mich allein.
http://www.de.eroklub.pw
single wohnung lindau partnersuche straubing-bogen kostenlos flirtportal

xgdpykwbdwui

(fkhftzvx, 2020.05.24 13:46)

natural herbs instead of viagra <a href=https://genviagraget.com/>generic viagra price</a> viagra dosage for bph <a href=https://genviagraget.com/>viagra pills</a> viagra peremirie zippy

http://wildrosetrading.com/third-post/
http://postadsfree18.online/index.php?action=profile;u=1375

porn piss and love

(DanielLes, 2020.05.11 03:01)

<b>Here girls want to get acquainted! / <a href=http://datingsites.site/>Go to the site</a>, register and look for a girl for sex.</b>


<a href=https://picturelol.com/e5fbkddmju7x/photo_2019-05-21_17-01-23.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/e5fbkddmju7x.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/6ief27l58h5u/photo_2019-05-21_18-44-25.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/6ief27l58h5u.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/2p0h4idfyic7/photo_2019-05-21_22-45-46.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/2p0h4idfyic7.jpg"></a>
<a href=https://picturelol.com/xg3aoi0gqa8q/photo_2019-07-13_16-23-59.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/xg3aoi0gqa8q.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/x5pyzytinpg8/photo_2019-07-13_20-09-54.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/x5pyzytinpg8.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/f0lq9dzi9ybw/photo_2019-07-14_04-06-41.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/f0lq9dzi9ybw.jpg"></a>
<a href=https://picturelol.com/bvu7i8765bq9/photo_2019-07-05_00-28-05.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/bvu7i8765bq9.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/99fjiwoypks3/photo_2019-07-05_01-34-59.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/99fjiwoypks3.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/u69j8haakmui/photo_2019-07-05_20-13-50.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/u69j8haakmui.jpg"></a>
<a href=https://picturelol.com/dl3hid8de386/photo_2019-07-17_03-48-30.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/dl3hid8de386.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/nmi9vn9ed9j3/photo_2019-07-17_12-23-22.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/nmi9vn9ed9j3.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/il07out3li9q/photo_2019-07-17_14-39-29.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/il07out3li9q.jpg"></a>
<a href=https://picturelol.com/y6tatqlq7w5e/photo_2019-06-16_16-07-40.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/y6tatqlq7w5e.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/e0eug92d24s1/photo_2019-06-16_18-03-39.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/e0eug92d24s1.jpg"></a> <a href=https://picturelol.com/gergphikuqae/photo_2019-06-16_18-21-15.jpg><img src="https://img250.picturelol.com/th/34981/gergphikuqae.jpg"></a>


#best_girls_good#

Youtube to mp4 downloader

(Keepvid922n, 2020.05.08 06:48)

Hello there, I would like to share some easy to use online toos which might help, thanks!
The Best <a href=https://youtufab.com>YouTube to mp4 converter</a>
The Best <a href=https://keepvid.ch/en3/>YouTube to mp3</a> online for free.
<a href=https://flvto.ch/it>youtube converter</a>
<a href=https://ytmp3.ch/tr>YouTube MP3</a>
<a href=https://fabpdf.com/ja/jpg-to-pdf>JPG PDF 変換</a>
Best<a href=https://youtubetomp3.tools/>youtubetomp3</a> online tools for APAC visitors.
<a href=https://anydvd.cc/>anydvd</a> crack version and reviews.
Support all web browsers to Download YouTube to MP3 & MP4

skrill casino

(Marthajom, 2020.05.08 02:27)

<a href="http://doubleucasinos.com/">casino games</a>

<a href=https://neoonlinecasino.com/>best online gambling sites 2020</a>

<a href=http://bonusspilcasino.com/>casino</a>


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26

Következő »