Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
  

A barikád.hu portál korábbi nagy sikere volt a Top 10 gyűjtemény. Aztán a közkedvelt rovat sokáig az asztalfiókban, pontosabban a winchester mélyén pihent. Most elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy újra kedveskedjünk hűséges olvasóinknak. Időközönként újra jelentkezik majd a Top 10. Étvágygerjesztőnek egy könnyed témával kezdtük, összegyűjtöttük azokat a jobboldalinak mondott, de véleményünk szerint álnemzeti politikusokat, akiket egy várva várt politikai fordulat után sem szeretnénk látni a húsosfazék körül.

10. Schmidt Mária

Az Ungár András nagyvállalkozó özvegyeként milliárdossá lett történésznő került listánk 10. helyére. Közelebbi ismerősei, munkatársai bizonyára „előkelőbb” helyre rangsorolták volna, de hála Istennek, nekünk nem munkatársunk. A Terror Háza vezetője a magyar jobboldal egyik fekete lova, pontosabban kancája. A nyolcvanas években szinte kizárólag zsidó és cionista témákkal foglalkozott, köztük olyan klasszikussá lett tanulmányokkal jelentkezve, mint A harmincas évek magyar cionista mozgalma a rendőrségi megfigyelés tükrében. (In: Történelmi szemle. (1987-1988/3) A pesti liberális körök egyik meghatározó személyisége, aki 1998 után Orbán Viktor egyik főtanácsadója lett – rossz nyelvek szerint nem véletlenül –, azóta is a közélet meghatározó alakja. 2006 után többen azzal vádolták, hogy egy jobboldali-liberális párt szervezését végzi a színfalak mögött. Hogy mi igaz, nem tudni, de az biztos, hogy nem szívesen találkoznánk vele kulturális miniszterként. Már csak azért sem, mert valószínűleg betiltaná a barikád.hu-t.

9. Matolcsy György

A 9. helyet birtokló közgazdász szakmai tapasztalata nem vitatható, hiszen már a Kádár-rendszerben, 1978-ban a Pénzügyminisztériumban dolgozott. Sőt, a rendszerváltozás idején is aktív szerepet vállalt. A Fordulat és reform című tanulmány egyik szerzője, majd Antall József gazdasági tanácsadója és politikai államtitkára. Már 1991-től az Európai Újjáépítési- és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatótanácsának is tagja. A pesti folklór szerint elkötelezett neoliberális, akinek szolgálatait Orbán Viktor sem hagyta a parlagon, már a 90-es évek derekán tanácsadója, majd gazdasági minisztere. Belső információk szerint a gazdasági tárcának jelenleg is a legesélyesebb várományosa, hiszen a külföldi gazdasági körök megbízható partnereként tartják számon. A barikád.hu kevésbé bízik meg benne…

8. Hegedűs Zsuzsa

A nagy versenyben csupán a 8. helyet megszerző szociológusnő feltűnő jelenség – a szó szoros értelmében. Meglátni és nem feledni – tartja a kicsit átalakított magyar mondás. Kis Jánosnak, az SZDSZ alapítóelnökének megszeretni is volt ideje, hiszen a társadalomtudóst feleségül vette. A liberális körök ünnepelt sztárja, a francia-magyar igazolvánnyal rendelkező világpolgár a 90-es évek elején a „Tégy a gyűlölet ellen!” kampány főszervezője volt, magát egyébként „zsigeri antinacionalistának” vallja. Egy interjúban példaképének nevezte a szélsőbaloldali botrányhőst, Daniel Cohn-Benditet, akit vádoltak már német terroristák támogatásával és pedofíliával is. Legutóbb pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a szocialistákat arra szólította fel (), hogy fogjanak össze a Fidesszel a Jobbik ellen. Ments meg Urunk, minket, Hegedűs Zsuzsa miniszteri kinevezésétől!

7. Rogán Antal

A Fidesz fenegyerekéből az V. kerület dörzsölt polgármesterévé lett politikust szerkesztőségünkből többen is éremesélyesnek tartották, de most be kell érnie a 7. helyezéssel. A politikába nagyon fiatalon szókimondásával betört politikus, akit ellenfelei csak arROGÁNsnak csúfoltak, néhány éve húzott egy vonalat, és bejelentette szerepvállalása újragondolását. Akkor még kevesen tudták, hogy a belváros polgármestereként a balliberális bulvársajtó – Hajdú Péter Frizbije, Blikk és egyéb szörnyűségek – kedvencévé lesz a második feleségétől már második gyermekét nevelő Antal. Politikai húzásaival rendszeresen borzolja a nemzeti szavazók kedélyeit és idegeit, akiknek egy része dühében újra és újra felveti az izgalmas kérdést: ugyan a terézvárosi ingatlanbotrány továbbgyűrűzése melyik kerület határában áll majd meg? Amíg választ kapunk a kérdésre, bízzunk abban, hogy Rogán Antal nem gyűrűzik tovább az V. kerületen.

6. Csintalan Sándor

Akinek meg kell magyarázni, hogy miért került fel a posztszocialista HírTV-s műsorvezető erre a listára, az nem ért semmit. Aki viszont sokkal fentebb látta volna szívesen a listánkon, annak némileg igaza van. Hogy a barikád.hu csintalan módon csak a hatodik helyet adta a mára sajátos jelenséggé lett közszereplőnek, annak prózai oka van. Akkora morális zuhanást, hogy miniszter legyen a narancsvakságban szenvedő betelefonálók Sándorkájából, még mi is csak nehezen tudunk elképzelni. De tudjuk, hogy itthon történtek már furcsa dolgok… Ha Hegedűs Zsuzsa zsigeri antinacionalistának vallotta magát, Csintalan Sándor maga a zsiger. Ha már mindenképp kellene neki valami kormánytisztség, maximum az első antarktiszi magyar konzulátus vezetőjeként tudnánk elfogadni.

5. Lázár János

A versenyekben mindig az a szép, hogy a papírforma bármikor felborulhat. Egy esélytelennek tűnő résztvevő könnyen utasíthat maga mögé jóval esélyesebb nagyágyúkat. Nyugodtan kijelenthetjük, Lázár János ennek a tízesnek a meglepetés embere. Senkit ne tévesszen meg a csendes, visszafogott stílus, az ártatlan arckifejezés, mert amögött egy javíthatatlan Gárda- és Jobbik-gyűlölő lapul meg, aki alig várja, hogy Draskovics utódaként beteljesíthesse Orbán beígért két pofonját. A polgármestert egyébként a helyiek közül többen vádolták már azzal, hogy haszid zsidókat akar tömegesen a Hódmezővásárhelyre telepíteni, annyi bizonyos, hogy Lázárt a zalaegerszegi zsidó hitközség 2001-ben kitüntette. Egy Lázár-féle belügy minden bizonnyal a nemzeti szervezetek, intézmények további üldözését jelentené, ezért a legjobb, amit tehetünk, ha barikádot emelünk a lázárizmus térhódítása elé.

4. Deutsch Tamás

Úgy tűnik, hogy a 2009-es júniusi EP-választás után megszabadulunk az elmúlt 20 év egyik nagy terhétől. Tevékenységének egyetlen pozitívuma annyi volt, hogy gyakorlatban is küzdött a népességfogyás ellen, de azért összességében jól megleszünk nélküle. De még mielőtt hátradőlnénk, ne felejtsük el, hogy könnyen fordulhat a kocka, ha a brüsszeli irodista hölgyek is megismerik a magyar d’Artagnan-t, pláne, ha a férjeik is. Menekülhet még haza Tamás, hiszen a Fideszben neki mindig van hely. Na, ettől mentsen meg bennünket és a könnyűvérű magyar menyecskéket a Mindenható. Még egy generáció nem bírna ki egy ilyen ifjúsági minisztert. Tamás, tudjuk, hogy sokak számára te voltál a boldogság, de könyörgünk: ne gyere haza!

3. Németh Zsolt

Az enyhén beszédhibás külügyértől többen aranyérmet vártak, de végül csak egy harmadik helyezéssel jutalmaztuk meg rajongóit. Már ha vannak ilyenek egyáltalán. Mindenesetre a bronz is szépen csillog, pláne ha figyelembe vesszük azt is, hogy ma már olyan erős az álnemzeti mezőny Magyarországon, hogy egy Kerényi Imre vagy egy Vámos György fel sem kerül a legjobb 10-be. Németh Zsolt, a Fidesz külpolitikai vezetője pártja egyik legelkötelezettebb atlantistája, aki a grúz-oszét konfliktus idején harsogta a népek függetlenségének és szabadságának himnuszát, de a gázai mészárláskor némán lapult, mint az a bizonyos a fűben. Esetleges külügyminiszterségétől senki ne várja a magyar föld megvédését, a határontúli autonómiákat, az izraeli felvásárlások megállítását vagy a magyar katonák hazahívását.

2. Dávid Ibolya

A kalapos királynő volt már az Orbán-kormány igazságügy-minisztere, de azóta sok víz lefolyt a Dunán. Csoda, hogy Gyurcsánytól nem kapott egy bársonyszéket, bár eddigi szolgálataiért cserébe egy tárcanélküli miniszterség egyáltalán nem lenne túlzás. Az MDF már jóval közelebb van a 0%-hoz, mint a parlamenti küszöbhöz, így remélhetőleg, nem hogy a kormányban, de még a Parlamentben sem találkozunk majd vele és csapatával. Persze jobb félni, mint megijedni. Képzeljük csak el, amint Dávid Ibolya miniszter lesz, és nagy kalapja alól újra előbukkan az egész pereputty! Boros Péter, Herényi Károly és a többiek, akiknek még a nevét sem tudjuk. Nem, ez nem történhet meg! Eljön egyszer, mert el kell végre jönnie az ibolyán túli kornak. Ámen.

1. Kövér László

Bár nem illik lelőni a poént, de ha egyszer megírjuk a legkevésbé esztétikus magyar közéleti szereplők Top 10-es listáját, Lászlónak már zsebben van a következő arany. Ha a Jobbikról legtöbbet hazudozó politikusokat is csokorba gyűjtjük, akár a barikád.hu Michael Phelps-e is lehet. A politikai pályafutását egykor Gyurcsánnyal közösen is bontogató Kövér az utóbbi években már nem vállal permanens politikát – azóta népszerűbb is a Fidesz –, ehelyett időszakonként feltűnik, hogy elmondjon egy akkora elképesztő butaságot, amit a sokat szenvedett magyar választók legsérülékenyebb része el is hisz neki. Az egykori NDK harmadosztályú labdarúgói iránti tiszteletét frizurájával is kifejező Fidesz-vezér sokak szerint a korábban elbukott két választás egyik fő felelőse, de mivel a felelősség a hazai jobboldalon is ismeretlen fogalom, ezért ezt inkább hagyjuk. Örüljünk inkább együtt Lászlóval a győzelemnek. Itt és most ez sikerült neki. Máskor és máshol úgysem fog…

barikád.hu

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.