Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Képviselőink

2010.04.29

A Jobbik 47 országgyűlési képviselője


Balczó Zoltán (Budapest 02. OEVK - II. kerület)

Az 1990-es, még reményekkel teli, első demokratikus választás után húsz évvel újra sorsfordító lehetőség előtt áll a magyar társadalom. A kérdés: megelégszik-e Ön azzal, hogy a globális hatalom által számunkra előírt keretek között egy talán alkalmasabb kormány látja majd el a helytartói feladatokat, vagy szembesülve az elmúlt két évtized kudarcával, a valódi változás, az újrakezdés pártja, a Jobbik mellett dönt? A magyar társadalom beteg. A népesség fogy, a lakosság egyre nagyobb hányada küzd mindennapi megélhetési gondokkal, a korrupció burjánzik, a szakadék egyre nő a többség és egy szűk, kiváltságos réteg között. Az elmúlt húsz esztendőt levezénylő politikai garnitúra még a valós diagnózis felállítását sem vállalja érintettsége okán, nemhogy az elkerülhetetlen radikális változtatásokat. Erre most programjában bizonyított módon a Jobbik Magyarországért Mozgalom ad esélyt. 427 ezer választó bizalma alapján 2009 júliusa óta az Európai Parlament képviselőjeként dolgozhatok. Bármennyire megtisztelő ez a feladat, világossá vált számomra, hogy legtöbbet a magyar Országgyűlésben tehetek. Ezért vállaltam képviselőjelöltséget, s amennyiben az Önök bizalmát elnyerem, brüsszeli mandátumomat a Jobbik-lista más jelöltjének átadva, a magyar parlamentben küzdök közös céljaink valóra váltásáért.

Balla Gergő (Borsod-Abaúj-Zemplén 12. OEVK - Központja: Tiszaújváros)

Balla Gergő 33 éves, nős, egy fiúgyermek édesapja. Fiatalként élte meg az ún. rendszerváltást, s mint mindenki más, nagy reményeket fűzött hozzá, néhány év elteltével azonban felismerte a rendszer hamisságát. Közéleti szerepvállalásra a 2006-os véres őszi események sarkallták. Alapító elnöke a Jobbik Tiszaújvárosi Szervezetének, alelnöke a Borsod megyei választmánynak. Két éve főszerkesztője a havi 40 000 példányban megjelenő, ingyenes Bors Vezér Népe című újságnak. 2008-tól gárdista, és az Attila Király Népfőiskola megszervezője a megyében. Fontosnak tartja a közbiztonság javítását és a tisztességes munkából élni kívánó emberek képviseletét.

Bana Tibor (Vas 05. OEVK - Központja: Körmend)

Bana Tibor gyermekkorától kezdve Szentgotthárdon él. Politológus-közgazdász végzettségű, jelenleg a Budapesti Corvinus Egyetem Politikatudományi Doktori Iskolájának PhD-hallgatója. Egy évig a MIÉP IT országos elnöke volt, 2008 óta pedig a Jobbik megyei elnöke. Hívő reformátusként aktívan részt vesz a szentgotthárdi gyülekezet életében. Legfontosabb politikai céljai a hulladékégető megépítésének megakadályozása, a Rába szennyezése elleni fellépés, emellett a kis- és középvállalkozások támogatása és az őrségi falvak elnéptelenedésének megállítása. Parlamentbe kerülése esetén az értékelvűséget szem előtt tartva kíván dolgozni, fellépve például a politikusi álláshalmozás ellen.

Baráth Zsolt (Jász-Nagykun-Szolnok 03. OEVK - Központja: Szolnok)

Baráth Zsolt György a főiskola elvégzése után több intézményben is tanított, nagy tapasztalatokra tett szert a cigányság, valamint a hátrányos helyzetű, speciális nevelési igényű gyermekek gondozásában. Megszerezte a szociálpedagógusi diplomát, majd szakvizsgát; szakmai vezetőként koordinálta állami gondozott fiatalok nevelését Szolnokon. 2006 óta a nemzeti radikalizmus elkötelezett híve. 2008-tól a Jobbik szolnoki elnöke, 2009-től megyei elnökként szervezi a pártot. Éveken keresztül zenélt a Desperado’s együttesben, zenei CD-jük is megjelent. Fontosnak tartja a magyar munkavállalók, gazdák és vállalkozók képviseletét, s az értékvesztett fiatalság számára magyarságtudatuk felébresztését.

Bertha Szilvia (Pest 04. OEVK - Központja: Gödöllő)

Bertha Szilvia, az isaszegi Jobbik alapítója és első elnöke főiskolás kora óta keményen dolgozik. Közgazdász diplomájának megszerzése után szembesült a neoliberális gazdaságpolitika következetlenségével, életszerűtlenségével. Családja tönkrement az ún. rendszerváltás és a Bokros-csomag „áldásos” hatásainak köszönhetően, az ebből eredő lelki és idegi terhek eredményeként vesztette el szüleit. A külföldi érdekek kiszolgálása és az adózási törvények átláthatatlansága elidegenítették szakmájától. Férjével szoftverfejlesztő vállalkozást működtet, emellett angol gazdasági szaknyelvet is oktat. A háromgyermekes családanya 2006 óta politizál aktívan. A Jobbik Gazdasági Kabinetjének tagjaként hasznosítja szaktudását.

Bödecs Barnabás

Bödecs Barnabás közgazdász, kamarai tag könyvvizsgáló, egy gyermek édesapja. Az elmúlt húsz évben több, elsősorban a közösségi közlekedéssel, a környezettudatos fogyasztással és hulladékgazdálkodással foglalkozó társadalmi szervezet tagja, vezetője volt. 1995-2003 között a Hulladék Munkaszövetség elnökeként tevékenykedett. 2004-től napjainkig az Észak-Dunántúlon eredményesen küzdött a kormányzat vasútfelszámolási elképzeléseivel szemben. Pártonkívüliként is örömmel vállalta a Jobbik felkérését a képviselőjelöltségre, mivel meggyőződött arról, hogy az új erőt igazi cselekvési szándék vezeti. Az Országgyűlésben célja Magyarország természeti és kulturális értékeinek megőrzéséért, a helyi gazdaság megerősítéséért, a zöld technológiák és energiagazdálkodási lehetőségek elterjesztéséért, az élővizek, és vízbázisok védelméért, az erdők és a termőföld megőrzéséért cselekedni, ezzel szolgálva a magyar emberek megélhetését és biztonságát.

Dr. Apáti István (Szabolcs-Szatmár-Bereg 09. OEVK - Központja: Mátészalka)

Dr. Apáti István családi almatermelő gazdasága az ország egyik legszegényebb vidékén is megőrizte életképességét. A jogi egyetemen aktív szervezője volt a Jobboldali Ifjúsági Közösségnek. Ekkor szembesült a liberális értékeket képviselő értelmiségiek nemzetellenes képmutatásával, melynek kérlelhetetlen ellenfelévé vált. Kocsord község jegyzőjeként kiváló ismerője az önkormányzatok működésének. Itt tapasztalta meg leginkább a vidéki emberek lehetetlen helyzetét, az eladósodott gazdák kilátástalan sorsát. A Jobbiknak 2005 óta tagja. Szakmai tudása létfontosságú a Jobbik Önkormányzati és Jogi Kabinetjében. Legfőbb célja a munkahelyteremtés, az etnikai feszültség és a bűnözés valamennyi formájának megszüntetése, a magyar gazdák és vállalkozók képviselete.

Dr. Gaudi-Nagy Tamás (Budapest 23. OEVK - XV. kerület)

Dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, európai jogi szakjogász, három fiúgyermek édesapja, a Nemzeti Jogvédő Alapítvány és Szolgálat kezdeményezője, 2005 óta ügyvezetője. Segítette és sikeresen védte meghurcolt áldozatok tucatjait a hatalom által indított koncepciós eljárásokban. Tagja volt a 2006. őszi rendőri erőszakot leleplező Civil Jogász Bizottságnak. 1998 óta önálló ügyvéd, 2001 óta mediátor. Alapító tagja és tiszteletbeli elnöke a Kárpát-medencében élő fiatalokat segítő Magyar Csodaszarvas Egyesületnek, és a Magyarok Világszövetségének is volt elnökségi tagja. Pártonkívüliként is örömmel vállalta a Jobbik felkérését a képviselőjelöltségre, mivel az új erő következetesen harcol a magyar emberek szabadságáért, méltóságáért, a nemzeti öntudat erősítéséért. Célja, hogy a jog újra a közjót szolgálja: biztosítsa az emberek szabadságát, méltóságát, biztonságos életét.

Dr. Gyenes Géza (Budapest 21. OEVK - XIV. kerület)

Dr. Gyenes Géza a Jobbik Egészségügyi Kabinetjének elnöke. Korábban a maximális két cikluson keresztül töltötte be a Magyar Orvosi Kamara főtitkári posztját, majd 2007-ben a legnagyobb orvosszakszervezet, a Magyar Orvosok Szövetségének elnöke lett. 2008-ban a LIGA elnökségébe is beválasztották. 2009 tavaszán lépett be a Jobbik tagjainak sorába, ekkor a szabályok értelmében le kellett mondania szakszervezeti tisztségeiről. Szakmai felkészültsége mindenki által elismert, képviselőként is elsősorban az egészségügy működési feltételeinek olyan szintű megteremtésén dolgozna, amely révén a hivatás gyakorlói ismét szakértelemmel, emberséggel szolgálhatnák a nemzetet, az embereket.

Dr. Gyüre Csaba (Szabolcs-Szatmár-Bereg 02. OEVK - Központja: Nyíregyháza)

Dr. Gyüre Csaba a Jobbik országos alelnöke, pedagógus családból származik. Egyetemi évei alatt minden jelentős, az ún. rendszerváltást előkészítő megmozduláson részt vett, egyik alapítója az ELTE MDF-szervezetének, ám 1990-ben csalódottá vált a megígért nagytakarítás elmaradása miatt. A jogi diploma megszerzését követően Kisvárdán dolgozott a városi és a megyei tanácson, majd a megyei önkormányzat jogi irodájának vezetője lett. Jelenleg egyéni ügyvéd Nyíregyházán, időközben történész diplomát is szerzett. 2002-ben a MIÉP színeiben, 2006-ban a Harmadik Út jelöltjeként mérette meg magát a választásokon. A Jobbik Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnökeként aktívan részt vesz az új pártszervezetek megalakításában. Alapító tagja a Nemzeti Őrseregnek. Fontosnak tartja a cigánybűnözés felszámolását és a magyar gazdák helyzetének javítását.

Dr. Kiss Sándor (Szabolcs-Szatmár-Bereg 06. OEVK - Központja: Nyírbátor)

Dr. Kiss Sándor a Pénzügyi és Számviteli Főiskola elvégzése után gyógyszerész diplomát is szerzett, azóta patikusként dolgozik egy Nyírbátorhoz közeli faluban. Jogász feleségével három gyermeket nevelnek. 2006-tól a nyíregyházi Jobbik elnöke, számos demonstráció és megmozdulás szervezőjeként komoly elismertségre tett szert a megyében. Legfontosabb célkitűzései között szerepel a bűnözés visszaszorítása a csendőrség felállításával és a pénznyelőként működő segélyezési rendszer radikális átalakítása. Fontosnak tartja a magyar mezőgazdaság talpra állítását és a politikusbűnözők teljes elszámoltatását.

Dr. Lenhardt Balázs (Pest 10. OEVK - Központja: Pilisvörösvár)

Dr. Lenhardt Balázs jogi diplomája megszerzését követően gazdaságdiplomácia szakon végzett közgazdászként. Ügyvédjelöltként kezdett, majd tanácsosként hat évig dolgozott a Gazdasági Minisztériumban, de a 2006-os balliberális győzelem után munkahelyet változtatott, és az OTP-nél helyezkedett el hitelezési tanácsadóként. Házas, első fia, Bulcsú tavaly született. 2002 óta publikál nemzeti lapokban, a Jobbikot megalakulása óta segítette, 2009 februárjától a párt Gazdasági Kabinetjének vezetője lett. Kiemelt célja az országot romlásba döntő politikusbűnözők felelősségre vonása, a magyar érdek érvényre juttatása a gazdaság területén, a kis- és középvállalkozások megerősítése a multinacionális cégek érdekeivel szemben.

Dr. Nyikos László

Dr. Nyikos László egyetemi docens, az Állami Számvevőszék korábbi alelnöke. Közgazdász végzettséggel rendelkezik, a közpénzek ellenőrzésével foglalkozó tárgyat több magyar egyetemen is oktatta, illetve jelenleg is oktatja a PTE doktori iskolájában. A gazdaság terén széleskörű nemzetközi tapasztalattal is rendelkezik, tagja az Országos Doktori Tanácsnak. Fontosnak tartja a magyar emberek képviseletét a multinacionális érdekekkel szemben.

Dr. Staudt Gábor (Budapest 32. OEVK - XXII. kerület)

Dr. Staudt Gábor ügyvédjelöltként dolgozik, mellette önkormányzati képviselő Budafok-Tétényben, ahol a Kulturális, Sport és Turisztikai Bizottság elnöke. Közéleti tevékenységét az egyetemen kezdte, amikor az ELTE jogi karán a hallgatói önkormányzat elnöke volt. 2004-ben csatlakozott a Jobbikhoz, a XXII. kerületi szervezet alapító elnöke lett, azóta is vezetve az egyre gyarapodó közösséget. 2007-ben részt vett a Magyar Gárda Egyesület alapításában, a Jobbikban pedig a Jogi Kabinetet vezeti. Fontosnak tartja a magyar emberek képviseletét a multinacionális érdekek kiszolgálása helyett. Az Országgyűlésben minden tudásával azon lesz, hogy elkezdődjön a politikusbűnözők elszámoltatása, mert meggyőződése, hogy a korrupciónak nincsen színe.

Dúró Dóra (Budapest 15. OEVK - XI. kerület)

Dúró Dóra a Jobbik országos szóvivője és újbudai szervezetének alelnöke; 2005-ben csatlakozott a párthoz. A szentimrevárosi Sziklatemplomban kötött házassága óta a Karinthy Frigyes úton lakik. Végzős politológus hallgató az ELTE-n, tanulmányai során is kutatta a nemzeti radikalizmus témakörét. A Jobbik szakmai munkájában az Oktatási és Kulturális Kabinet vezetőjeként vesz részt. Korábban különböző nemzeti médiumok munkatársaként dolgozott. Azért csatlakozott a Jobbikhoz, mert ebben a szervezetben látja egyedül annak az esélyét, hogy általa a közélet megtisztítható a korrupciótól, és a multinacionális érdekek helyett a magyar emberek következetes képviselete megvalósulhat.

Egyed Zsolt (Borsod-Abaúj-Zemplén 01. OEVK - Központja: Miskolc)

Egyed Zsolt már munkába állásakor megtapasztalta a magyar kisvállalkozásokat sújtó versenyhátrányt. Műszerész-technikusi végzettséggel 14 éve dolgozik egy óriáscégnél. Az itt szerzett rengeteg tapasztalat, vállalati képzések, kapcsolatok kitartó csapatemberré tették. 2007-től gárdista, még ebben az évben a Magyar Gárda megyei kapitánya lett. Szegedi Csanáddal közösen létrehozták a már 40 000 példányban megjelenő Bors Vezér Népe című újságot. 2008-tól a Jobbik Borsod megyei elnöke és egyben kampányfőnöke. Legfontosabb feladatának a cigánybűnözés felszámolását tartja a csendőrség felállításával, az Országgyűlésben a tisztességes munkából élni kívánó emberek képviseletét szeretné ellátni.

Endrésik Zsolt (Borsod-Abaúj-Zemplén 07. OEVK - Központja: Kazincbarcika)

Endrésik Zsolt 34 éves földrajz-történelem szakos tanár, aki oktatási tapasztalatait Sajóvárkonyon, Bánrévén és Putnokon szerezte, ahol jelenleg is tanít. 2000 és 2003 között a MIÉP bánrévei elnöke volt, ám végül kilépett a pártból. A Jobbik Putnoki Szervezetének 2008-ban alapítója, és azóta elnöke. 2009-től az új erő megyei alelnöke, emellett tagja a Magyarok Világszövetségének, és szerkesztője a Bors Vezér Népe című lapnak. Első gyermeküket Sajóvelezden nevelik feleségével, ahol a polgárőrség tagja. Legfontosabb feladatának a közbiztonság helyreállítását tekinti a csendőrség felállításával, és a tisztességes munkából élni kívánó emberek képviseletét fogja ellátni.

Farkas Gergely

Farkas Gergely a Jobbik Országos Választmányának alelnöke és a keceli szervezet elnöke. Már 2003-ban, a párttá alakulás után kapcsolatba került a Jobbikkal, az Országos Hivatal munkájába 2005-ben, az egyetemi tanulmányai megkezdése miatti Budapestre költözését követően kapcsolódott be. Végzős szociológus-közgazdász hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen. Fontosnak tartja a magyar nemzet érdekeinek következetes képviseletét, az oktatás színvonalasabbá tételét, a nemzettudat megerősítését és a környezettudatos életmód meghonosítását.

Ferenczi Gábor (Veszprém 01. OEVK - Központja: Ajka)

Ferenczi Gábor végzettségét tekintve tanár és művelődésszervező, jelenleg Ajka egyik középiskolájában tanít, mellette kisvállalkozó. Politikai szerepvállalásra a 2006-os őszi események késztették, ezért csatlakozott a Jobbikhoz, amelynek ajkai szervezetét kezdettől fogva vezeti. 2008-tól a párt megyei elnöke, és 2009-ben az országos választmány alelnökévé is megválasztották a kétgyermekes családapát. 2008-ban csatlakozott a Magyar Gárdához, azonban a Jobbikban vállalt feladatai miatt ezt a tevékenységet ma már csak pártoló tagként tudja folytatni. Kiemelt fontosságúnak tartja az ország erőforrásainak a nemzet érdekében való felhasználását és a keresztény értékrendre épülő, színvonalas oktatás megteremtését.

Gyöngyösi Márton (Bács-Kiskun 03. OEVK - Központja: Tiszakécske)

Gyöngyösi Márton egyetemi tanulmányait Dublinban és Nürnbergben végezte közgazdaság-és politikatudomány szakon. 2004-ben a szüleitől örökölt büszke magyarságtudattól vezérelve hazaköltözött, hogy szaktudását nemzete javára fordítsa. Ekkor ismerte meg feleségét, akivel első kisfiukat nevelik. Külpolitikai szakértőként rendszeresen publikál hazai lapokban és szólal fel szakmai fórumokon. 2006 óta részt vesz a Jobbik programjainak megalkotásában. Azért vállalta el képviselőjelöltséget, mert fontosnak tartja a mezőgazdaság talpra állítását, a közbiztonság helyreállítását a csendőrség létrehozásával és a magyar emberek képviseletét a multinacionális érdekekkel szemben.

Hegedűs Lórántné (Budapest 07. OEVK - V. kerület)

Hegedűs Lorántné, az V. kerületi Jobbik elnöke végzettségét tekintve építészmérnök, főépítész-szakmérnök, valamint pályázatíró és projektmenedzser, aki a közéletben széleskörű, számos külhoni ösztöndíj tapasztalatán nyugvó szakmai tudását is kamatoztatja az ingatlanmaffia és a politikai korrupció elleni rendületlen küzdelme során. Korábban a Budapesti Várostervező Intézetben dolgozott, majd az Országgyűlés Hivatalának köztisztviselője, később a Fővárosi Önkormányzat Városüzemeltetési Bizottságának tagja volt. Férje, ifj. Hegedűs Loránt a belvárosi, Szabadság téri Hazatérés Templomának lelkipásztora, akivel együtt – miként önkormányzati képviselőként és alpolgármesterként Budakeszin is – következetesen harcol hazánk gyarmati sorba süllyesztése ellen. 2009-ben a Jobbik európai parlamenti képviselőjelöltje lett, ekkor belépett az új erő tagjainak sorába. A háromgyermekes családanya jelenleg a Jobbik Önkormányzati Kabinetjének elnöki feladatait is ellátja.

Hegedűs Tamás (Budapest 31. OEVK - XXI. kerület)

Hegedűs Tamás matematika-fizika szakos tanári és közgazdász végzettséggel rendelkezik. Az Orbán-kormány alatt gazdaságpolitikával foglalkozott a Stratégiai Elemző Központ főosztályvezetőjeként. Később vezető szakértőként dolgozott egy üzleti tanácsadó cégnél. Gazdasági témájú cikkei, írásai rendszeresen jelentek meg országos napilapokban és hetilapokban. A Jobbikot megalapítása óta segíti szakmai munkájával: a Gazdasági Kabinet tagja, részt vett a Bethlen Gábor Program és az EP-választási program írásában, valamint a Vona Gábor pártelnök melletti stratégiai tanács munkájában is. Az Országgyűlésben a multinacionális érdekek kiszolgálása helyett a becsületes munkából élni kívánó magyar embereket fogja képviselni.

Kepli Lajos Veszprém 02. OEVK - Központja: Balatonfüred

Kepli Lajos magyar és sváb felmenőkkel rendelkező környezetmérnök, jelenleg saját irodájában dolgozik vállalkozóként. A 2002-es választást követően a polgári körök aktív tagjaként próbálta segíteni a nemzet ügyét. 2003-ban csatlakozott az akkor párttá alakult Jobbikhoz, amelynek jelenleg balatonalmádi szervezetét vezeti. A központi teendőkből is kiveszi részét: szakmai hozzáértését a Környezetvédelmi Kabinet elnökeként hasznosítja, ennek keretében fontos szerepet vállalt az új erő e témát feldolgozó választási programjának megírásában. Azt szeretné, hogy a választókerületben ne egy, hanem mind a harmincegy település lakói érezzék: képviselőjük értük dolgozik. Különös figyelmet fordít az idegenforgalom, a halászat, a borászat és a munkahelyteremtés problémáinak megoldására.

Korondi Miklós (Pest 15. OEVK - Központja: Cegléd)

Korondi Miklós a Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség presbitere. 1976 óta dolgozik a MÁV-nál, ahol minden szakmai lépcsőt végigjárva, és több képesítést, diplomát szerezve jelenleg a Vezérigazgatóság forgalmi szabályozási szakértője. Az ún. rendszerváltozás első kormányainak határon túli magyarokat cserbenhagyó, önfeladó külpolitikája óta véglegesen a nemzeti radikálisok táborába tartozónak vallja magát. 2004-ben alapítója és azóta elnöke a Jobbik ceglédi szervezetének. 2006 óta önkormányzati képviselő, több helyi sikert elérve a testület egyedüli jobbikosaként. Az új erőben Pest megyei elnök és az Országos Választmány alelnöke. Legfontosabb feladatának a politikusbűnözők elszámoltatását és a kis- és középvállalkozások megerősítését tartja.

Kulcsár Gergely (Hajdú-Bihar 01. OEVK - Központja: Debrecen)

Kulcsár Gergely történészhallgató, három kisgyermek édesapja, jelenleg Debrecen-Józsán egy autómosó üzletvezetője. Fiatalon kezdett el érdeklődni a közügyek iránt, s bár tagja nem lett, kezdettől fogva a MIÉP-pel szimpatizált. A párttól annak tudatos tönkretételét látva távolodott el, s csatlakozott a Jobbikhoz. 2004-es alapítása óta elnöke az új erő debreceni szervezetének. A Jobbik hajdú-bihari szervezője, majd 2009-től megyei elnöke és kampányfőnöke is lett. Állandó szerzője több nemzeti radikális újságnak. Főbb célkitűzései között szerepel a politikusbűnözés visszaszorítása, a közbiztonság helyreállítása a csendőrség létrehozásával és a szociális rendszer igazságossá tétele.

Magyar Zoltán (Győr-Moson-Sopron 06. OEVK - Központja: Kapuvár)

Magyar Zoltán szakterülete agrármérnökként a természet és annak erőforrásaival való felelős gazdálkodás. 1998-tól a MIÉP munkáját segítette, az Ifjúsági Tagozat megyei elnöke is volt. A pártban való csalódása után azonban a Jobbikhoz csatlakozott, ahol később az új erő Győr-Moson-Sopron megyei elnöki tisztségére is megválasztották. A 2009-es EP-választáson a kapuvári választókerület kampányfőnökeként ismerte meg alaposabban a térség problémáit, leküzdésre váró nehézségeit. A Jobbik szervezésében többször végzett társaival együtt karitatív tevékenységet is. Fontosnak tartja, hogy a magyar termőföldet és vízkincset, amely megmaradásunk egyik legfőbb záloga, megvédjük a külföldiek felvásárlási szándékától.

Mirkóczki Ádám (Heves 06. OEVK - Központja: Füzesabony)

Mirkóczki Ádám az egri Szent István Rádió szerkesztő-műsorvezetőjeként dolgozott. Az egri cisztercieknél érettségizett, itt szerzett gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintézői képesítést. Néhány év munkavégzés után az ELTE-n végzett szociológusként, majd politikai szakértőnek tanult. Később újságírói képesítést is szerzett, jelenleg a Karpatia című havilapba ír. 2007 óta önkormányzati képviselő Feldebrőn. A 2006-os őszi események után a nemzeti tábor építésében segédkezett, 2008-ban lépett be a Jobbikba. 2009-től az új erő Heves megyei elnöke, emellett az Egyházügyi Kabinet vezetője. Fontosnak tartja a közbiztonság javítását a csendőrség felállításával, a tisztességes munkából élni kívánó emberek képviseletét és a keresztény értékrend hangsúlyosabb megjelenítését a közéletben.

Murányi Levente (Jász-Nagykun-Szolnok 01. OEVK - Központja: Jászberény)

Murányi Levente, a Jobbik országos alelnöke jászsági származású. Az 1956-os szabadságharcban a pesti srácok között harcolt, ami hatással volt egész életére. Megjárta a kommunizmus börtönét is, három társát kivégezték. Politikai okokból nehézséget jelentett számára a továbbtanulás, mégis üzemmérnöki diplomát szerzett. Az ún. rendszerváltás után az MDF tagja lett, azonban mivel a párt elveszítette nemzeti jellegét, 2005-ben csatlakozott a Jobbikhoz, 2007-ben pedig a Magyar Gárda Egyesület egyik alapító tagja lett. Kiemelten fontosnak tartja a mezőgazdaság talpra állítását, a magyar emberek képviseletét a multinacionális érdekekkel szemben, valamint a politikusbűnözők teljes elszámoltatását.

Németh Zsolt (Baranya 02. OEVK - Központja: Pécs)

Németh Zsolt a Jobbik Baranya megyei és egyben pécsi elnöke. 2007-ben a PTE BTK történelem szakos hallgatójaként csatlakozott a párthoz, hiszen a 2006-os őszödi beszéd és az azt követő ősz tettekre sarkallták. Egyetemi évei alatt aktív szerepet vállalt a hallgatói élet szervezésében is, jelenleg az Attila Király Népfőiskolán tart előadásokat XXI. század témakörben. A Jobbik számára sikeres európai parlamenti választásokon megyei kampányfőnökként és a párt egyik, a lista 22. helyén szereplő képviselőjelöltjeként járult hozzá a radikális változás elindításához. Legfontosabb feladatának a magyar vízkészlet megvédését és a magyar kis- és középvállalkozások támogatását tartja.

Novák Előd (Budapest 17. OEVK - XI. kerület)

Novák Előd a Jobbik országos alelnöke és sajtófőnöke. 1999-ben már a parlamenti MIÉP ifjúsági tagozatának országos elnöke volt, 2002-ben a Bp. 17. választókerület kampányfőnöke. Miután felismerte a MIÉP visszásságait, a Jobbik újbudai szervezetének alapítója lett. Görög katolikus pap unokájaként 2003 óta szervezi a Jobbik adventi keresztállítási misszióját. A ferencvárosi időközi választáson, majd az Országos Választási Bizottságban több csalást is leleplezett. Közéleti hitvallásának leghangsúlyosabb részévé vált a politikusbűnözés elleni harc (legyen szó akár parkolási maffiáról vagy korrupcióról), az elszámoltatás élharcosa lett. Ötgyermekes szüleinek sasadi házából 2008-as házassága után lokálpatriótaként egy kerületen belüli lakásba költözött.

Pörzse Sándor (Budapest 01. OEVK - I. kerület)

A legtöbben talán arra kíváncsiak az én esetemben, hogy miért hagytam ott majdnem negyedszázados újságírói pályámat. Ráadásul pont ebben az időszakban, amikor egy várható „jobboldali” győzelem esetén, talán „én is kérhettem volna valamit”, és szakmai munkám a csúcsához érhetett volna. Higgyék el, nem volt könnyű a döntés, de a körülbelül két éve tartó kijózanodás, majd az utóbbi idők sokkszerű felismerései egy erkölcsös ember számára nem hagyhattak más választást.

Nevezetesen, újságírói munkám során rá kellett jönnöm, hogy a parlamenti pártok között csak szövegben van különbség, a háttérben folyamatosan egyeztetnek, az ország szempontjából stratégiai döntéseket „közösen hozzák meg”, az ország kifosztásában mindannyian részt vesznek, ki-ki a lehetőségéhez mérten. Botrány mindig csak akkor volt, ha valamelyik párt felrúgta a titkos megállapodást. A szocialista-liberális oldal az utóbbi nyolc évben gyakorlatilag indirekt népirtást hajtott végre, és az ellenzék nyolc év alatt mindössze annyit mondott: „XY mondjon le!” Eközben megszavazták Románia feltétel nélküli EU-csatlakozását, a Lisszaboni Szerződést, elmismásolták a népszavazás eredményét, a mai napig is asszisztálnak az izraeli földprivatizációkhoz, kétharmaddal megszavazták az állami ügyletek titkosításának meghosszabbítását, és még hosszan sorolhatnám. Ha újságírói munkám során fideszes mutyira bukkantam, minden esetben cenzúráztak, a végén már meg is fenyegettek.

Mivel úgy érzem, hogy Magyarország a magyaroké, és van bennem hit, erő és akarat, ezért ezek ellen a harcot nem adom fel. A Jobbik rendkívül drákói, belső etikai kódexe számomra biztosíték, hogy az Országgyűlésbe jutásunk esetén Magyarország elindul a feltámadás felé.

Pősze Lajos (Budapest 28. OEVK - XIX. kerület)

Pősze Lajos a Jobbik szakmapolitikai igazgatója, végzettségét tekintve matematikus. A közélet eseményei mindig is érdekelték, 1987-ben csatlakozott a „lakitelekiekhez”, az 1990-es választásokon az MDF kampányfőnöke volt, később a Szerencsejáték Rt. elnök-vezérigazgatója lett. Innen politikai okokból távolították el, de jogi úton vett elégtételt, és megnyerte a pert. A sport területén is kiemelkedő szerepet vállalt: a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke volt, de a tömegsport fejlesztésén is dolgozik. A határon túli magyarok ügyét két lap kiadásában való részvételével is segíti, valamint protestáns alapítványával kollégiumot is fenntartanak. A Jobbikhoz hivatalosan 2009-ben csatlakozott, de már évek óta tanácsadója volt.

Rozgonyi Ernő (Fejér 04. OEVK - Központja: Gárdony)

Rozgonyi Ernő 1998 és 2002 között a MIÉP országgyűlési képviselője volt, jelenleg a gárdonyi Jobbik tagja. A szocializmus évei alatt nem volt párttag, sőt államellenes izgatás miatt eljárást is indítottak vele szemben. 1992-től a Kincstári Vagyonkezelő szervezet gazdasági igazgatójaként dolgozott. Közéleti szerepvállalásának egyik legkomolyabb állomása volt a MIÉP alapításában való részvétel, ahol országos elnökségi tagként részt vett a gazdaságpolitikai program kidolgozásában is. Parlamenti munkája során a számvevőszéki bizottság alelnöke is volt. Fontosnak tartja, hogy egy egységes nemzeti elkötelezettségű tábor jöjjön létre a Jobbik vezetésével, amely képes a magyar emberek képviseletére a multinacionális érdekekkel szemben.

Rubi Gergely (Hajdú-Bihar 04. OEVK - Központja: Hajdúhadház)

Rubi Gergely a médiaiskola elvégzése után több televíziónál dolgozott mint operatőr, rendező és technikus. Mivel rengeteg eseményen forgatott, hamar tudatosult benne, hogy a média – politikai nyomásra – mennyire elferdíti a valóságot. Kezdetben a MIÉP-pel szimpatizált, majd 2007-től a Jobbikban kezdett el aktívan tevékenykedni. 2009-ben megszervezte az új erő hajdúhadházi szervezetét, melynek azóta elnöke. Később kampányfőnök, választókerületi szervező és megyei alelnök is lett. Céljai között szerepel a közbiztonság megteremtése a csendőrség felállításával, a munkanélküliség csökkentése és a magyar emberek képviselete a multinacionális érdekekkel szemben.

Samu Tamás Gergő (Békés 05. OEVK - Központja: Szarvas)

Samu Tamás Gergő 2003-ban kezdett aktívan részt venni a közéletben: a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalomhoz és a Jobbikhoz csatlakozott, majd utóbbinak Békés megyei szervezője is lett. 2006-tól kampányfőnök és az új erő szarvasi elnöke. Külsősként segíti a városi önkormányzat munkáját. A Jobbiknak 2008-tól Békés megyei elnöke, 2009-től az Országos Választmány és Külügyi Bizottság alelnöke. Rendszeresen publikál helyi és országos lapokban egyaránt. Szívügyének tekinti a vidéki életforma megvédését, a közbiztonság helyreállítását a csendőrség létrehozásával és a mezőgazdaság talpra állítását.

Schön Péter

Schön Péter gazdasági igazgató 2004. elején csatlakozott a Jobbikhoz. A gazdasági ügyek vitele mellett megalkotója a Jobbik internetes stratégiájának. Nevéhez fűződnek a Jobbik meghatározó internetes médiumai, a jobbik.hu, a barikad.hu és a nemzetiegyletek.hu honlapok, valamint a magyargarda.hu honlap létrehozása. Vona Gábor felkérésére részt vett a Magyar Gárda Egyesület megalakításában, majd az Országos Elnökség megbízásából 2009-től a Jobbik informatikai kabinetjének elnökeként irányítja a párt informatikai programjának megalkotását is. Sváb és osztrák származású szülők gyermekeként fontosnak tartja a nemzeti és nemzetiségi hagyományok ápolását, a magyar termőföld megvédését. Véleménye szerint egy új nemzeti erő képviselete az Országgyűlésben garanciája lehet a közélet megtisztításának, a gazdaság talpraállításának, a bűnözés visszaszorításának és egy szebb jövőnek.

Sneider Tamás (Heves 01. OEVK - Központja: Eger)

Sneider Tamás végzettségét tekintve szőlő- és gyümölcstermesztő kertész, jelenleg is családi gazdaságukban tevékenykedik. A közéletbe a kilencvenes évek elején kapcsolódott be: az első nemzeti ifjúsági szervezet vezetője lett. Politikai szerepvállalása a MIÉP-ben kezdődött, amelynek egri elnökévé is választották, azonban később csalódnia kellett a pártban. 2002 óta Eger városának önkormányzati képviselője a háromgyermekes családapa. 2007-ben csatlakozott a Jobbikhoz, ahol előbb Heves megyei elnökké, 2009-ben pedig országos alelnökké választották meg. Fontosnak tartja a cigánybűnözés felszámolását a csendőrség felállításával, valamint a politikusbűnözők teljes elszámoltatását.

Szabó Gábor (Budapest 16. OEVK - XI. kerület)

Szabó Gábor történész és tanár, a Jobbik országos választmányi elnöke és az újbudai szervezet vezetője. A közélettel 1994-ben kezdett el aktívan foglalkozni, az 1998-as országgyűlési választási kampányban társaival a MIÉP munkáját segítette, majd be is lépett a pártba, ahol az ifjúsági tagozatnak országos elnökségi tagja is lett. Később alapító tagként részt vett az új erő, a Jobbik létrehozásában, amelynek azóta is pártigazgatója. 2007-ben a Magyar Gárda Egyesület alapítója lett. Fontosnak tartja a multinacionális érdekek helyett a tisztességes munkából élni kívánó magyar emberek képviseletét és a politikusbűnözők teljes elszámoltatását.

Szávay István (Bács-Kiskun 06. OEVK - Központja: Kiskőrös)

Szávay István történész-politológus, jelenleg doktori tanulmányokat folytat. Tősgyökeres soltvadkerti, evangélikus parasztcsaládból származik. Meghatározó érték számára a magyar föld szeretete, a munka becsülete, a hit megélése és a hagyományok ápolása. Számos társadalmi szervezet tagjaként a művelt és kulturált ifjúságért, valamint a nemzeti összetartástudat erősítéséért dolgozik. 2000-ben már tagja volt a Jobbiknak mint ifjúsági szervezetnek, 2003-ban pedig a párt egyik alapító tagja, egyben soltvadkerti elnöke is lett. A Nemzetpolitikai Kabinet vezetőjeként komoly szerepet vállalt az új erő programjának kidolgozásában. Fontosnak tartja a vidéki magyarság életkörülményeinek javítását a mezőgazdaság talpra állításával és a bűnözők elleni határozottabb fellépést a csendőrség létrehozásával.

Szilágyi György (Budapest 25. OEVK - XVII. kerület)

Szilágyi György sportszervező-menedzser szakképesítéssel rendelkezik, közösségi munkájának kezdete is a sporthoz kötődik: az MLSZ Szurkolói Koordinációs Irodáját vezette, valamint egyik alapítója a Ferencváros Szurkolók Szövetségének. A MIÉP tagjaként a párt parlamenti munkája során a sportbizottság delegáltjának szakértőjeként segítette a nemzeti ügyet. A Jobbikhoz 2008-ban csatlakozott, ahol előbb a Sportkabinet vezetője, majd Vona Gábor kabinetvezetője lett. 2009-ben főszervezőként részt vett a Nemzeti Egyletek mozgalmának elindításában. A kétgyermekes családapa elsődleges feladatának a korrupció elleni harcot tekinti, és a magyar embereket kívánja képviselni a multinacionális érdekekkel szemben.

Vágó Sebestyén (Komárom-Esztergom 01. OEVK - Központja: Tatabánya)

Vágó Sebestyén a Jobbik Komárom-Esztergom megyei elnöke. Korábban állattenyésztői végzettséget szerzett, majd a főiskola elvégzése után szociálpedagógusként helyezkedett el. Szaktudását felhasználva segíti a párt szociális és családügyi kabinetjének munkáját is. A hagyományőrzés mindig fontos szerepet játszott életében, a közélet felé a 2006. őszi események után fordult, és az azt követő évben lépett be a Jobbik tagjainak sorába. Az európai parlamenti választás előtt a megye kampányfőnökeként járult hozzá az új erő sikeréhez. A hívő református fiatalember fontosnak tartja a politikusbűnözők elszámoltatását, a nemzettudat megerősítését és a tisztességes munkából élni kívánó magyar emberek képviseletét a multinacionális érdekekkel szemben.

Varga Géza (Csongrád 05. OEVK - Központja: Szentes)

Varga Géza több ország egyetemén tanult agrártudományt, és hivatásos agrármenedzserként is lediplomázott. Szellemi tevékenysége mellett családi gazdaságában ma is biotej és -tejtermék előállításával foglalkozik. Nevéhez köthető számos ökológiai mezőgazdasági szervezet elindítása. 2002-ben csatlakozott a Fideszhez, azonban nem találta tisztességesnek az ott folyó munkát, ezért hamar ki is lépett. De nem tudta tétlenül nézni hazánk pusztítását: csatlakozott az új erőhöz, a Jobbikhoz, ahol jelenleg a Mezőgazdasági Kabinet elnöke és Morvai Krisztina EP-képviselő szakmai tanácsadója. Kiemelten fontosnak tartja a vidékfejlesztésbe ágyazott kis- és középüzemi mezőgazdaság, valamint az erre épülő élelmiszeripar talpra állítását.

Volner János Pest 14. (OEVK - Központja: Dabas)

Volner János hosszú évekig rendőrként dolgozott, kiképzőként és körzeti megbízottként többször részesült kitüntetésben, és jelölték az év rendőrének címére is. Leszerelése után számos munkakörben dolgozott, jelenleg gyártással, kereskedelemmel és kutatásfejlesztéssel foglalkozik. Nagy tapasztalattal rendelkezik a bűnüldözés és bűnmegelőzés, a marketingmenedzsment és a makroökonómia területén. 1993 óta folyamatosan képzi magát, fő érdeklődése az állam versenyszabályozó szerepe és az újraelosztás struktúrája. Nagy sikert arattak egyedi tervezésű bútorcsaládjai, jelenleg egy energiatakarékos szennyvízkezelési eljárás szabadalmaztatásán fáradozik. Az Új Magyar Gárda szóvivője, a Jobbik Rendvédelmi Kabinetjének elnöke fontosnak tartja a közbiztonság helyreállítását a csendőrség létrehozásával és új munkahelyek teremtését a mezőgazdaság talpra állításával.

Vona Gábor (Heves 03. OEVK - Központja: Gyöngyös)

Vona Gábor, a Jobbik elnöke, a Magyar Gárda megálmodója Gyöngyösön született. Történelem szakon szerzett diplomát, a közélet iránt is egyetemi évei alatt kezdett érdeklődni, 1999-ben részt vett a Jobboldali Ifjúsági Közösség megalapításában. A hallgatói önkormányzat munkáját is segítette, majd 2002-ben Orbán Viktor meghívására tagja lett a Szövetség a Nemzetért Polgári Körnek. A Jobbik párttá alakulásakor előbb alelnöknek, majd 2006-ban elnöknek választották meg. Nemzeti misszióként életre hívta az Attila Király Népfőiskolát és a Nemzeti Egyletek mozgalmát. Fontosnak tartja a közbiztonság helyreállítását a csendőrség létrehozásával, valamint a politikusbűnözők teljes elszámoltatását.

Zagyva György Gyula (Csongrád 01. OEVK - Központja: Szeged)

Zagyva György Gyula a Szegeden megalakult Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom országos elnökeként és a Magyar Jelen újságírójaként elsősorban a civil világban vállal kiemelkedő szerepet. A pártok közül korábban a MIÉP tagja volt, azonban abban történt csalódását követően már nem szeretne más politikai formációba belépni. Örömmel vállalta viszont a Jobbik felkérését a képviselőjelöltségre, mert kizárólag az új erőben látja a nemzettudat megerősítésének szándékát, a politikusbűnözők teljes elszámoltatására irányuló törekvést és a Kárpát-medencében élő magyarság teljes önrendelkezési jogának a kivívását. Fontosnak tartja a multinacionális érdekek helyett a magyar érdekek következetes képviseletét az Országgyűlésben.

Zakó László (Zala 02. OEVK - Központja: Nagykanizsa)

Zakó László 2009 óta a Jobbik Zala megyei elnöke, korábban a kisgazda párt színeiben jutott egyéni országgyűlési képviselői mandátumhoz. Parlamenti munkája során a Gazdasági Bizottság alelnöke lett, emellett megyei szakmai testületekben a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter képviselőjeként járt el. 2002 és 2006 között önkormányzati képviselő volt Nagykanizsán, jelenleg a Jobbik városi szervezetét vezeti. A kétgyermekes családapa emellett a kehidai gyógyfürdő műszaki igazgatójaként dolgozik. A parlamenti pártokban történt csalódásai után sem fordult el a közélettől, és a Jobbik képviselőjelöltjeként bízik abban, hogy a magyar közélet politikusbűnözőktől való megtisztításával megmenthetjük hazánk értékeit, természeti kincseit, és a csendőrség létrehozásával a közbiztonság helyreállítható.

Zsiga-Kárpát Dániel (Budapest 04. OEVK - III. kerület)

Zsiga-Kárpát Dániel első pártja a MIÉP volt, majd abban történt csalódása után csatlakozott a Jobbikhoz. A University of Hertfordshire egyetemen közgazdász végzettséget szerzett fiatalember a Karpatia című közéleti-kulturális havilap főszerkesztője, amelyet 2001-ben önerőből indított el. Eddig hat sikeres könyve jelent meg. A Jobbik szakmai munkájából is oroszlánrészt vállal, tagja a Gazdasági Kabinetnek, és az EU-kabinet elnöke. Az Attila Király Népfőiskola XXI. század tanszékét vezeti, a választásokra készülődve pedig főszervezője volt a Jobbik szakmai konferenciasorozatának. Fontosnak tartja a magyar emberek képviseletét a multinacionális érdekekkel szemben és a politikusbűnözők teljes elszámoltatását.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.